Осуда из Немачке: “НАТО подржавао ОВK криминалце”

0
нато, секретара

EPA-EFE/TOMS KALNINS

Посланица турског порекла у немачком Бундестагу Севим Дагделен изнела је оптужбе на рачун бивше ОВK и њених лидера, али и на рачун НАТО.

Она је навеле како је “НАТО прекршио међународно право подржавајући ОВK криминалце”.

Она је на Фејсбуку написала да је посао Хашког трибунала да сада “обезбеди безбедност потенцијалних сведока, како их не би застрашивали или чак убијали, као што је био случај са бившим косовским премијером и командантом ОВK Рамушем Харадинајем”, пренео је приштински “Репортери”.




“Потврда оптужби против (Хашима) Тачија такође је ударац за савезну Владу која је свих ових година бранила злочинца, с обзиром на то да је знала да је немачка обавештајна служба БНД указивала 2005. на команданта ОВK, као на везу између организованог криминала и политике, као и главна тужитељка Трибунала у Хагу Kарла дел Понте која је открила кријумчарење органа 2008. године”, написала је Дагделен.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још: 


Она је изнела оптужбе и на рачун НАТО, као и некадашњих лидера водећих НАТО чланица САД, Велике Британије и Немачке, Била Kлинтона, Тонија Блера и Герхарда Шредера, пренело је Kосово онлајн.



Tanjug

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *