“У КРЕЧАНИ ЈЕ ГОРЕЛО ТЕЛО, ПОРЕД САМ НАШЛА ДЕЧИЈУ ШАКУ!” Зверства злочиначке ОВК почела да излазе на површину! (ВИДЕО)

1

(Фото: Правда)

У близини села Клечка, које је једно од места које се помиње у оптужници коју је подигло Специјализовано тужилаштво Косова, са седиштем у Хагу, почињен је злочин над цивилним становништвом од стране албанских теориста.

Видела сам у кречани како гори људско тело и пронашла сам дечију шаку. Била и жица, вероватно за мучење…, наводи се у књизи “Судија у рату у миру”, Данице Маринковић, тадашњег шефа истражне екипе Окружног суда у Приштини, где су записани детаљи неких од монструозних злочина над српским цивилима, а све према сведочењу припадника тзв. ОВК.

У близини села Клечка, које је једно од места које се помиње у оптужници коју је подигло Специјализовано тужилаштво Косова, са седиштем у Хагу, почињен је злочин над цивилним становништвом од стране албанских теориста. Они су најпре током напада на Ораховац, киднаповали и заробили 43 особе, које су, са још око стотину других, одведене према Малишеву.

Неке од њих одатле су касније пребацили на брдо Клечка где је била кречана, а тамо је био штаб и касарна ОВК где је главни командант био Фатмир Љимај.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Цивили су мучени, а онда стрељани. Касније су тела паљена у пећи за креч, ради прикривања злочина. Унутар кречане у пепелу делови тела: бутне кости, потколенице, одвојени пршљенови, део рамењаче са изгорелим ткивом, угљенисана шака, као и делови одеће киднапованих који су ту били затворени.

Ту је била и жица која је са оба краја била савијена у облику круга, којом су терористи очигледно мучили своје заточене и у свему недужне људе, жене и децу.

Прочитајте још:  Дарко Божић: Олакшати набавку оружја за безбедност и употребу против провалника!

По сведочењу Љуана Мазрекуа, окривљеног терористе који је учествовао у масакру у Клечки, команду за стрељање издавали су команданти ОВК Фатмир Љимај, Гани Краснићи и Хисни Куљај. А пре стрељања и наредбу за мучење.

– Био сам на врху брда на уласку у Ораховац и са тог места имао сам преглед на цео град. Видео сам да војници ОВК отимају људе. Највише цивиле, али било је и полиције. Стрпали су их у теретна возила и аутобус. Било је ту и жена и деце. Ганија је наредио да почнемо да малтретирамо те људе.Видео сам да међу киднапованима има доста деце, жена и девојака, девојчице од 8 година па навише. Краснићи је девојчице одвео на страну и редом их силовао. Сви из ОВК, осим оних који су били на стражи, силовали су српске девојчице, девојке и жене – рекао је на саслушању.




– Онда је Ганија наредио да их све масакрирамо и одвојио из групе једну жену и дечака од осам година. Наредио ми је да их масакрирам и ја сам му одсекао ухо. Видео сам да Краснићи одваја жену и да јој прво вади очи, а потом и сече обе руке изнад шака и оба уха.

– После масакра, Краснићи је наредио да се сви постројимо и стрељамо остале. Командовали су “Ватра” и сви смо одједном запуцали на групу киднапованих. Пуцали смо док смо имали муниције – завршио је исказ Љуан Мазреку.

Бивши припадници тзв. ОВК осуђени за 98 убистава
У оптужници, коју је подигло Специјализовано тужилаштво Косова, са седиштем у Хагу, наводи се да су некадашњи официри ОВК Хашим Тачи, Кадри Весељи, Реџеп Сељими и Јакуп Краснићи извршили злочине против човечности са циљем стицања и вршења контроле над целим Косовом, различитим средствима.

Прочитајте још:  АДВОКАТ ДУШАН БРАТИЋ: ДАНАШЊА ХРВАТСКА ЈЕ ПРОДУЖЕТАК НДХ

Они су оптужени за злодела почињена у 34 нелегална притвора ОВК на Косову и у Албанији над најмање 407 притвореника, од којих је најмање 98 убијено, од марта 1998. до септембра 1999. године.

Према оптужници, Тачи, Весељи, Сељими и Краснићи били чланови удруженог злочиначког подухвата, заједно са бројним другим официрима и припадницима ОВК, те члановима привремене приштинске владе, од којих су у оптужници именовани Азем Суља, Љах Брахимај, Фатмир Љимај, Сулејман Сељими, Рустем Мустафа, Шукри Буја, Љатиф Гаши и Сабит Геци.

Припадници ОВК су, по оптужници, противнике незаконито хапсили и притварали под нељудским условима, пребијали их и мучили, злостављали физички и психички и убијали.




Такви незаконити притвори постојали су у Ликовцу, Јабланици, Лапушнику, Дреновцу, Малишеву, Бајгори, Лапаштици, Злашу и Клечки, Приштини, Призрену, Урошевцу, Гњилану, Сувој Реци, Витини и Новом Брду на Косову, као и у Цахану и Кукешу у Албанији.

Убиства притворених и отетих, по оптужници, припадници ОВК починили су у Ликовцу, Јабланици, Лапушнику, Дреновцу, Малишеву, Бајгори, Лапаштици, Подујеву, Злашу, Клечки, Призрену и Ораховцу на Косову и у Кукешу у Албанији.

Сва имена притворених и жртава у објављеној оптужници су редигована да би се заштитио њихов идентитет. На списку попришта убистава у оптужници, највише жртава – 24, пронађено је на локацији Волујак код Клине, на којој су, како се верује, припадници ОВК 1998. стрељали отете Србе.

Редигована верзија оптужнице објављена је пошто су синоћ Тачи, Весељи и Сељими смештени у судски притвору у Схевенингену. Иако су они тврдили да су се добровољно предали, суд је саопштио да су “ухапшени”.

Прочитајте још:  Аљбин даје „часну терористичку“: Срби на Косову* су безбедни, ми смо демократска „земља“!

Оптужницу против Тачија, Весељија, Сељимија и Краснићија, тужилац Џек Смит поднео је крајем априла, а ступила је на снагу 26. октобра када ју је потврдио судија.



Телеграф

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на ““У КРЕЧАНИ ЈЕ ГОРЕЛО ТЕЛО, ПОРЕД САМ НАШЛА ДЕЧИЈУ ШАКУ!” Зверства злочиначке ОВК почела да излазе на површину! (ВИДЕО)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *