Млађан Ђорђевић – српски лажни цар Шћепан Мали или само још један жетон – патриота?

1
Млађа Ђорђевић (Фото: Скриншут)

Саветовао Тадића, кумио се са Ђиласом – Млађан Ђорђевић.

Млађан Ђорђевић се пре неколико недеља у Марићевића јарузи „лансирао“ у политчку кампању за освајање власти. „Октроисао“ је самог себе српском народу и представио се као „кандидат“ који ће покренути трећи српски устанак.

Наизглед, све је ту: Марићевића јаруга као позорница, пригодан културно-уметнички програм, позивање на Карађорђа, барјаци и млади барјактари са шајкачама и хируршким маскама (sic!), запаљиви говор и усплахирена и раздрагана маса која је, упркос свој егзалтацији, држала безбедну дистанцу.

Упркос доброј режији искусан посматрач ће приметити како се Млађан огрешио о неке људе. Наиме, огрешио се о свог кума Драгана Ђиласа који изгледа није био позван да присуствује свитању трећег српског устанка. Није се само огрешио о свог кума, већ као и да се огрешио о Бориса Тадића, бившег шефа државе код кога је био ангажован као саветник.
Млађан Ђорђевић се, сем бројних функција за време власти Демократске странке, не може похвалити бројним делима која је учинио за српство, иако је, вршећи власт, био у позицији.

Догађаји који су обележили функционерску каријеру Млађана Ђорђевића је отцепљене Црне Горе, проглашење независности Косова, постављање административне линије на Јарињу итд… Он, Млађан Ђорђевић, „човек са вазама у Русији“ који „обилази Србију“, али увек између гостовања на либералним и прозападним медијима.


Прочитајте још: 


У суштини ради се о следећем – као привезак Драгана Ђиласа овај жетон патриота је добио нови задатак: не да покуша да се наметне као вођа трећег српског устанка, већ да својим присуством још више раздроби патриотску политичку сцену.

Млађан Ђорђевић је сличан Његошевом лажном цару Шћепану Малом само што се за разлику од Шћепана Малог Млађан није појавио ниоткуда већ директно са Ђиласовог канабета. Као што се Шћепан лажно представљао као цар Русије Млађан нам се представља за руског човека у Србији. Млађан, баш као и Шћепан, је узурпатор: Он својим иступима узурпира идеју и политику патриотизма, јер неко ко је долази из гарнитуре демократа не може да буде политичар који заступа патриоте, већ само жетон патриота.

По свему судећи једина веза Млађана Ђорђевића са руском политичком сценом јесте чињеница да је Ђорђевић позајмио Медведа који краси грб Путинове Јединствене Русије и инсталирао га на грб свог покрета.

Како време пролази Млађан Ђорђевић све више личи на неког политичара из времена увођења вишестраначја када су разни необични ликови окушавали своју срећу у парламентарној политици.


Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!Драган Ђорђевић / Патриот

1 Коментар

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.