НЕKАД И САД Власт као еликсир за Зорану и Јоргованку

1
Zorana Mihajlović, nekad i sad

Удобне министарске и остале функционерске фотеље благотворно су деловале на имиџ појединих перјаница СНС. На друштвеним мрежама круже фотографије министарке Михајловић и гувернерке Табаковић, које је власт, буквално, препородила. Њих две као да су се водиле мишљу Срећка Шојића: „Шта ће пословни партнери да мисле о предузеће, ако руководећи орган не буде сређен и уређен.“

Промена се највише види на новопеченој министарки за рударство и енергетику. Зорка Рударка, некада Путарка, како је називају у јавности, је, изгледа, открила еликсир младости. Иако је на прагу шесте деценије живота, Михајловићева изгледа далеко млађе и свежије, него у својим тридесетим.

Изгледа да јој се исплатио трансфер од Лабуса и Динкића до Александра Вучића. Јесте да нас кошта, али Србија бар може да се похвали да има министарку светског изгледа. Имајте на уму, не улепшава се Михајловићева због себе, већ због предузећа, односно, државе.
Подсетимо, Михајловић је од 2004. до 2006. радила као саветник потпредседника Владе Србије Мирољуба Лабуса за енергетику и политику заштите животне средине. После тога била је запослена у ЈП Аеродром Никола Тесла као саветник генералног директора. До 2010. године обављала је послове саветника за енергетику председника Владе Републике Српске Милорада Додика. Априла 2010. постала је чланица Српске напредне странке. Kрајем септембра 2012. изабрана је за потпредседницу странке.

И Јоргованка Табаковић, која се, просто сродила са функцијом гувернера НБС, може да се похвали невероватном трансформацијом. Решила је Јоргованка све своје егзистенцијалне проблеме уласком у СНС. Према речима Војислава Шешеља, једну је ћерку Јоргованка Табаковић запослила је да ради у Амбасади Србије у Риму. Другу је ћерку запослила као в.д. директора филијале РФЗО у Новом Саду. Јоргованка Табаковић прима плату преко 600.000 динара.

– Одакле гувернерки пола милиона евра? Је л’ поштено стекла? Где се то тако стиче, па да и ми пробамо – питао је лидер СРС Војислав Шешељ, приликом расправе о реизбору Табаковићеве на место гувернера, у јуну 2018.

Jorgovanka tabaković, nekad i sad

У СРС се укључила 1992. године. У више наврата бирана је за народну посланицу те партије. У другој Влади Мирка Марјановића (СПС-ЈУЛ-СРС) била је на функцији министарке за економску и власничку трансформацију. Након разлаза са радикалима 2008. године, прешла је у Српску напредну странку. Није се двоумила на коју ће страну да пређе, што је описала речима: „Kада је Николић решио да иде из СРС, ја сам била на путу, али сам му одмах јавила телефоном да сам уз њега, ма шта решио – било да напушта политику, или да оснива нову странку“. Након парламентарних избора 2012. изабрана је за народну посланицу, али је већ 6. августа именована за гувернерку Народне банке Србије. За заменицу председника СНС изабрана је на Скупштини странке 25. јануара 2014. године.


Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!Директно

1 Коментар

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.