НЕKАД И САД Власт као еликсир за Зорану и Јоргованку

1

Zorana Mihajlović, nekad i sad

Удобне министарске и остале функционерске фотеље благотворно су деловале на имиџ појединих перјаница СНС. На друштвеним мрежама круже фотографије министарке Михајловић и гувернерке Табаковић, које је власт, буквално, препородила. Њих две као да су се водиле мишљу Срећка Шојића: “Шта ће пословни партнери да мисле о предузеће, ако руководећи орган не буде сређен и уређен.”

Промена се највише види на новопеченој министарки за рударство и енергетику. Зорка Рударка, некада Путарка, како је називају у јавности, је, изгледа, открила еликсир младости. Иако је на прагу шесте деценије живота, Михајловићева изгледа далеко млађе и свежије, него у својим тридесетим.

Изгледа да јој се исплатио трансфер од Лабуса и Динкића до Александра Вучића. Јесте да нас кошта, али Србија бар може да се похвали да има министарку светског изгледа. Имајте на уму, не улепшава се Михајловићева због себе, већ због предузећа, односно, државе.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Подсетимо, Михајловић је од 2004. до 2006. радила као саветник потпредседника Владе Србије Мирољуба Лабуса за енергетику и политику заштите животне средине. После тога била је запослена у ЈП Аеродром Никола Тесла као саветник генералног директора. До 2010. године обављала је послове саветника за енергетику председника Владе Републике Српске Милорада Додика. Априла 2010. постала је чланица Српске напредне странке. Kрајем септембра 2012. изабрана је за потпредседницу странке.

И Јоргованка Табаковић, која се, просто сродила са функцијом гувернера НБС, може да се похвали невероватном трансформацијом. Решила је Јоргованка све своје егзистенцијалне проблеме уласком у СНС. Према речима Војислава Шешеља, једну је ћерку Јоргованка Табаковић запослила је да ради у Амбасади Србије у Риму. Другу је ћерку запослила као в.д. директора филијале РФЗО у Новом Саду. Јоргованка Табаковић прима плату преко 600.000 динара.

Прочитајте још:  Свака пета МХЕ у Србији изграђена без услова заштите природе

– Одакле гувернерки пола милиона евра? Је л’ поштено стекла? Где се то тако стиче, па да и ми пробамо – питао је лидер СРС Војислав Шешељ, приликом расправе о реизбору Табаковићеве на место гувернера, у јуну 2018.

Jorgovanka tabaković, nekad i sad

У СРС се укључила 1992. године. У више наврата бирана је за народну посланицу те партије. У другој Влади Мирка Марјановића (СПС-ЈУЛ-СРС) била је на функцији министарке за економску и власничку трансформацију. Након разлаза са радикалима 2008. године, прешла је у Српску напредну странку. Није се двоумила на коју ће страну да пређе, што је описала речима: „Kада је Николић решио да иде из СРС, ја сам била на путу, али сам му одмах јавила телефоном да сам уз њега, ма шта решио – било да напушта политику, или да оснива нову странку“. Након парламентарних избора 2012. изабрана је за народну посланицу, али је већ 6. августа именована за гувернерку Народне банке Србије. За заменицу председника СНС изабрана је на Скупштини странке 25. јануара 2014. године.


[table id=1 /]




Директно

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “НЕKАД И САД Власт као еликсир за Зорану и Јоргованку

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *