Иван Бекјарев

Познати српски глумац Иван Бекјарев преминуо је у 74. години, преносе медији.

Бекјарев се прошлог месеца заразио коронавирусом, а пре десетак дана погоршало му се здравствено стање.

Последњих недеља био је на Инфективној клиници у Београду. Глумац је сазнао да је позитиван на коронавирус док је снимао филм, због чега је одмах напустио сет.

Рођен је у Београду 1946. године, а завршио је Шесту београдску гимназију и након тога уписао Факултет драмских уметности у генерацији са Јосифом Татићем и Миланом Гутовићем.

Бекјарев је прву улогу одиграо давне 1967. године, а одиграо је више од 150 улога у позоришту, те преко 50 на филму. Најпознатије серије у којима је играо су “Бољи живот”, “Срећни људи”, “Отписани”, “Горки плодови”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!




Снимио је преко 50 филмова у бившој СФРЈ, Србији, Данској, Италији… Изабран је за члана Академије за филмску уметност и науку (АФУН).

Имао је и већи број својих шоу-програма на разним телевизијама. Такође, играо је и певао главне улоге у многим кабареима и мјузиклима, оперетама.

Освојио је велики број награда, а последњу “Златни ћуран за животно дело” на Данима комедије у Јагодини 2016. године.
Од њега се путем друштвених мрежа опростио колега Саша Јоксимовић.

“Свему си ме научио, мој си други отац био. Сећам се када сам те упознао драги професоре 1999. на Академији у 5тици…. Онај врисак ти се допао, сећам се…. А требало је да радимо сад и представу… Требало је… Много сам тужан. Хвала ти за све…. професоре…”, написао је Јоксимовић у потресној поруци на Инстаграму.

Прочитајте још:  Глумац на страни народа

[table id=1 /]




Б92

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *