Све се мења после Аранђеловдана – следи оштрија зима са много више снега

0
Тара (Фото: В. Веизовић)

Према садашњим прогнозама предстоји нам нешто оштрија зима него последњих година. Ипак, метеоролози наглашавају да то не значи екстремни минус, већ само нешто веће количине снега него што је био случај прошле године.

Прогнозе за сада показују такву слику, али какво време сигурно можемо да очекујемо током целе зиме, биће јасније након 20. новембра, наводи је директор РХМЗ, Југослав Николић.

„До тада ће сви светски експерти доставити анализу ситуације и моћи ћемо јасно да сагледамо предвиђања за Србију и цео регион. То је најсигурнија метода уз помоћ које можемо да предвидимо да ли ће ова зима заиста бити оштрија као што нам је изгледало ове јесени“, каже Југослав Николић.
Максимум што можемо да кажемо у овом тренутку јесте да ће зима бити мало хладнија и да ће бити нешто више падавина, јер постоје индикације за то, каже метеоролог Недељко Тодоровић.

„Немогуће је дати прецизне податке за више од максимално 10 дана унапред. Са вероватноћом од мало више од 60 одсто можемо да предивидимо каква ће бити зима. Ова би заиста требало да буде оштрија али тај ‘ритам’ никада није строг и често се дешава да не буде онако како бисмо иначе очекивали“, објашњава Недељко Тодоровић.
Због тога је савет свима да се свакако припреме колико је то могуће за нешто оштрије услове, него што је то био случај прошле године. Ипак, чак и ако у Србији буде снежно, то свакако неће бити екстремно и нема места паници, кажу стручњаци, преноси портал Мондо.


Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.