ЕУ увезла 23 милиона неисправних маски

0

(Фото Бета/АП)

Европска комисија утврдила је да је готово 23 милиона заштитних маски у Европској унији средином септембра било неисправно, саопштено је из Европске народне партије (ЕПП), највеће странке у Европском парламенту.

Повереник за правосуђе Дидије Рејндерс је у име ЕК обавестио хрватског европосланика Томислава Сокола да су пријављене мере у Safety Gate/RAPEX – систему брзог узбуњивања за опасне непрехрамбене производе, које се односе на заштитне маске, средином септембра 2020. обухватале око 23 милиона артикала.




Маске су означене као неисправне углавном због недовољног капацитета филтрирања или неприлагођености лицу, као и због изостанка сертификата које захтевају релевантна тела ЕУ, пренео је Танјуг.


Прочитајте још: 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Од 121 примљене пријаве, 104 су се односиле на маске произведене у Народној Републици Кини, две на маске произведене у Мексику, по једна на маске из Данске, Турске, Украјине и Вијетнама, а у 11 случајева порекло није пријављено или није било познато”, истиче Сокол.

Он је апеловао на потрошаче да се пре набавке маски увере да оне одговарају безбедносним стандардима.


[table id=1 /]




Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *