ДОДИK ВАН KОНТРОЛЕ Бесан због пораза “узео правду у своје руке” и прети ГРАЂАНИМА СМРЗАВАЊЕМ

2
додик, уранијум

Милорад Додик (Фото: Председништво БиХ)

Тек што је признао пораз на локалним изборима у Бањалуци лидер СНСД-а и српски члан председништва БиХ Милорад Додик најавио је наставак “рата”, сада са новим градоначелником престонице Републике Српске Драшком Станивуковићем.

У њему се, ако је судити по Додиковој најави, жртве унапред знају – сви грађани Бањалуке, јер је већина њих подржала Станивуковића уместо кандидата СНСД за градоначелника овог града Игора Радојичића. Остали ће, ваљда, бити колатерална штета.

Да ће се то десити, Додик је најавио јуче, уз речи “нећу им опростити шта су урадили Игору”, додуше не прецизирајући тачно на кога мисли, све грађане, само оне који су подржали супарничког кандидата, или Станивуковића који га је победио.



– Он (градоначелник) има своје надлежности, представља град, нека се шепури, ради… Да видимо како ће финасирати градско грејање које смо ми субвенционирали сваке године. Зашто би онда то република радила, имамо ми друге општине где треба помоћ да се греје – рекао је Додик, али ти није био крај.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Најавио је и прекид инвестиција са републичког нивоа, “док не видимо на који начин ће се град даље политички развијати и односити”. У следећој реченици, појаснио је и шта је по његовом суду демократија.

– Ово је велика грешка оних који су сматрали да имају право, и ја им нећу опстостити ово што су урадили Игору. Ово је мој лични став, имам право на то. Ући ћу на свако бирачко место и видећу, где је год добио градоначелник, нека иде па нек решава, ми нећемо више решавати. Демократија, шта ћеш – рекао је Додик, видно бесан што је на локалним изборима за новог градоначелника Бањалуке победио његов “трн у оку” Станивуковић, лидер Партије демократског прогреса (ПДП).

Прочитајте још:  У БиХ стижу жене и деца припадника Исламске државе

“Таман да је Ајнштајн”

Алфа и омега СНСД и Републике Српске најавио је да ће његова странка са коалиционим партнерима задржати већину у градском парламенту и да ниједан предлог новог градоначелника неће бити подржан “таман да је Ајнштајн”.

Педерастија у кључу демократије

Очекивано, реакције на Додикову одмазду нису изостале, а одговор је убрзо стигао и од новог градоначелника Бањалуке Станивуковића, који је изјаву лидера СНСД-а протумачио као манифестацију страха, и истакао да му је жао да владајућа опција и даље истрајава у понижавању грађана и политичких противника.



Kазао је и да његова политичка опција као главни инструмент користи љубав, разумевање и ширину док, како је рекао, друга страна за инструмент политике има силу, присилу, уцену и тортуру.


Прочитајте још: 


Да ли ће Бањалука остати, заиста, без субвенција за грејање након Станивуковићеве победе на изборима? Kако је то Додик замислио да изведе, и шта то може да му донесе или можда однесе?

“Објава рата народу”

Политички аналитичар Душан Јањић истиче за “Блиц” да је реакција Додика на пораз разумљива, али није разумна.

– Додик је прво нормално признао пораз и рекао да зна у чему је проблем и да је Бањалука гласала за оног који није боље решење, да би у следећој изјави показао колико је уздрман када је набрајао општине уу којима је победио СНСД и упутио претње Бањалуци. По мени, тим претњама је желео да заплаши пре свега чланове његове странке, али и социјалисте и ДНС са којима је у коалицији на републичком нивоу. Свакако да је претњама злоупотребио уставна овлашћења јер није он премијер па да најављује тако нешто – објашњава Јањић.

Прочитајте још:  Јаков наставља Миловим путем: Русија мора потпуно отићи са Балкана

Kако каже, лидер СНСД-а је објавом рата народу ставио на коцку сву власт у Републици Српској.

– Додик ако оствари своје претње може да изазове излазак социјалиста и ДНС-а из коалиције у републичком парламенту и да изгуби много више од локалних избора односно сву власт па и своје место у Председништву БиХ – оцењује Јањић.

Много тога зависиће и од Београда, подвлачи наш саговорник.



– Ако се Београд буде држао по страни питање је да ли ће Додик остати на власти. Програмски гледано, ПДП Станивуковића је знатно ближи СНС-у него Додиков СНСД. Шта више, ПДП је члан европских напредњака где је СНС. Такође, Додику и републички буџет умногоме зависи од Београда који је Републици Српској дао помоћ од 50 милиона конвертибилних марака – закључује Јањић.

“Kазнио би грађане”

Извршни директор агенције “Фактор плус” Предраг Лацмановић сматра да је Додикова претња била исхитрена и непромишљена.

Коме служе архонти Константинопољске патријаршије

– Политичари често праве грешке. Додик је очигледно доживео јак политички ударац и исказао велику нервозу. Овом изјавом је само упао у клопку иставио себи огроман терет да ли ће испунити то што је рекао. Лично мислим да се неће догодити да Република Српска прекине субвенције грејања Бањалуци јер би то била недемократска одлука. Додик би тиме казнио грађане, а не политичке противнике – оцењује Лацмановић.

Kако каже, од даљег Додиковог понашања зависиће и какве ће последице сносити након ове изјаве.

– Не мора да значи да је ово почетак краја. Видећемо како ће се даље ситуација одвијати. Много тога ће зависити од економске ситуације у Републици Српској након пандемије Цовида 19, али и међуетничких проблема у БиХ на којима је Додик до сада пливао. Видећемо, и мађарски премијер Виктор Орбан изгубио је Будимпешту па је и даље на власти. Исто се догодило и турском председнику Реџепу Ердогану – подсећа Ласмановић.

Прочитајте још:  Пентагон, адвентисти и америчка војна биолошка истраживања

[table id=1 /]




Блиц

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “ДОДИK ВАН KОНТРОЛЕ Бесан због пораза “узео правду у своје руке” и прети ГРАЂАНИМА СМРЗАВАЊЕМ

  1. Мало му је власти и новца па је љутит због губитка дела, накарадан насилан људски облик са непотрбним великим наслагама сала на обесној халапљивој телесини. Сигурно ће као и брат му мило наставити рат из шуме све са ролекс сатовима и лукс лимузинама са кожним сицевима за дебело “уважено” дупе.
    Путуј игумане и за опљачкани манастир не брини, имаш у СРБ још твојих личних вила и манастира им у дворишту, што се секираш, ако се народ презадужени не секира … учи мало и од народа који крпи крај са крајем враћајући дугове које није зајмао ни видео а камоли тршио. Ваљда ће то што имаш своје приватне цркве у авлији те спасти.

  2. Миленцееее…гованцеее.!!!
    НИСИ НИ ПОМИРИСАО БАРУТ А ПОСТА ВЕЛИКИ…..УСРАНИ СМРАД.
    РАТНИ ПРОФИТЕР….РАС РАТА.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *