КУВАНО ВИНО: Идеалан напитак да загрејете тело и спречите прехладу (РЕЦЕПТ)

0

Фото: Депозит

Кувано вино је идеалан напитак да се загрејете у хладним данима. Уз то поправља и крвну слику, побољшава циркулацију и одличан је напитак у борби против прехлада. Можете га служити уз уштипке или ванилице.

Потребни састојци:

Црно вино 1 л
Вода 250 мл
Кристал шећер 4 кашике
Каранфилчић, цимет, бибер, мускатни орашчић или зачин по укусу
Наранџа, мандарина, јабука, лимун или неко друго воће које волите

Припрема:

Три кашике шећера отопити на тихој ватри. Када пожути прелити водом, појачати температуру рингле и пустити да вода проври. Пазите да вам рингла не буде много појачана да шећер не би загорео.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!




Затим додати још једну кашику шећера, добро промешати да се све сједини и додајте вино. Када почне да пени склоните са шпорета посуду у којој то све кувате, јер ваш напитак не сме да проври. Додајте зачине, добро промешајте и сипајте у чашу од дебљег стакла, која има дршку.

Укус вина можете мењати разним зачинима. Предлози су цимет и каранфилчић. Они се стандардно користе за кувано вино. Уколико волите да експериментишете са укусима и аромама пробајте бибер и мускатни орашчић. Бибер појачава укус и циркулацију и избацује вишак воде, а орашчић даје посебну арому.

Уколико сте љубитељ блажих укуса можете додати једну шипку ваниле

Укус можете да обогатите и тако што ћете у њега убацити воће. Препорука су поморанџа, крушка, јабука, лимун, мандарина. Воће добро оперите, исеците на траке и са кором убаците у вино. Уколико не желите да стављате цело воће, за мало укуса ће бити сасвим довољна и нарендана корица поморанџе или лимуна.

Прочитајте још:  Забрана пушења у затвореним просторима можда и пре краја године

Овако спремљено вино послужите и дегустирајте док је још топло. Ништа лепше не загреје у хладним данима од укусног куваног вина. И пазите да не претерате, ипак је о алкохолу реч.

Живели!



Новости

[table id=1 /]

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *