Наливајте се КАФОМ! Девет разлога због којих је овај напитак ОДЛИЧАН ЗА ЗДРАВЉЕ

1

Кафа (Фото: Пиксибај)

Кафа даје много користи од једноставног враћања енергије организму. Ево најбољих начина на које кафа може позитивно утицати на ваше здравље.

Дуже ћете живети

Недавна истраживања открила су да је мање вероватно да ће особе које пије кафу умрети од неких од водећих узрока смрти жена: коронарне болести срца, можданог удара, дијабетеса и болести бубрега.



Тело ће боље процесуирати глукозу

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Последња америчка студија је открила да људи који пију више кафе имају мање шансе да оболе од дијабетеса типа 2.

Мања вероватноћа за срчаном инсуфицијенцијом

Испијање једне до две шоље кафе дневно може помоћи у спречавању срчане инсуфицијенције, када ослабљено срце има потешкоће да пумпа довољно крви у тело.

Мања је вероватноћа за Паркинсонову болест

Кофеин није повезан само са мањом шансом за развој Паркинсонове болести, већ такође може помоћи бољој контроли покрета услед обољења.



Јетра ће вам бити захвална

Чини се да и обична кафа и кафа без кофеина имају заштитни ефекат на јетру. Истраживања показују да је већа вероватноћа да особе које пију кафу имати идеалан ниво ензима јетре у односу на људе који не пију кафу.

Јача ДНК

Тамна, печена кафа смањује прекидање нити ДНК, које се јавља природно, али може довести до рака или тумора ако их ваше ћелије не поправе.

Мање шансе за рак дебелог црева



Једна од 23 жене оболи од рака дебелог црева. Али истраживачи су открили да особе које конзумирају кафу – без кофеина или редовно – имају 26 одсто мање шанси да развију рак дебелог црева.

Прочитајте још:  Лек од ђумбира, лимуна и меда као превентива прехладе и грипа

Смањује ризик од Алцхајмерове болести

Готово две трећине Американаца који живе са Алцхајмеровом болешћу су жене. Али кофеин у две шоље кафе дневно може пружити значајну заштиту против развоја ове болести. У ствари, истраживачи су открили да је код жена старијих од 65 година, које су пиле две до три шоље кафе дневно мања вероватноћа да ће развити деменцију уопште.

Смањен ризик од можданог удара

За жене, испијање најмање једне шоље кафе дневно повезано је са смањеним ризиком од можданог удара, што је четврти водећи узрок смртности жена.


[table id=1 /]




Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Наливајте се КАФОМ! Девет разлога због којих је овај напитак ОДЛИЧАН ЗА ЗДРАВЉЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *