Ове особе остављају неизбрисив траг: Ово је најређи тип личности и има их свега 1% на целом свету!

1
(Фото: Shutterstock)

Ови људи су по природи смирени и сигурни у своја уверења, а такође им је изражена особина да су увек спремни да помогну другим људима.

Овај јединствен тип личности обележава се скраћеницом ИНФЈ, а откривен је тестом Мајерс Бриџс који је креирао чувени психијатар Kарл Јунг.

Данас се овим тестом оцењује психолошки профил личности и његово сазревање. Помоц́у његове четири скале можемо, на пример, да разумемо како гледамо на свет, како опажамо оно што нас окружује и како се односимо једни према другима.

Заснован је на 8 екстровертираних типова личности и 8 интровертних типова личности, а ИНФЈ је најнеобичнији од свих.
Ово су главне карактеристике таквих људи:

Усредсређени су на помоћ другима

Имају идеалистички приступ и истачан осећај за добро и зло. Један од њихових најексплицитнијих циљева је да помогну другима, али они се не ограничавају на „спасавање“ људи из тешких ситуација, већ их и инспиришу, помажу им у самоусавршавању и развоју. Врло лако склапају пријатељства и изврсни су у међуљудским односима.

Ипак, они врло воде рачуна о времену проведеном у интеракцији са другима. Да би обновили енергију, потребна им је доза личног простора и осамљивање.

Они знају како да сањају

ИНФЈ су неумољиви сањари. Међутим, њихови снови уопште не спадају у категорију бајних и немогућих, попут обичних пасивних сањара, чији је идеализам толико лаган и крх да га чак и јак налет ветра може одувати. Сасвим супротно.

Они сањају конструктивно и сврсисходно, често остварујући своје снове.


Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!

У радном окружењу ови људи увек показују независност, оријентацију на циљ, високу креативност и пуно интуиције. Такође су често заинтересовани за уметност и науку.

Њихов ентузијазам и идеализам могу бити исцрпљујући

Људи са овим типом личности имају само један стварни проблем: Друштво. У данашњем свету, пуном неправде, затворених врата и зидова које сви морамо непрестано превладати, није тешко постати разочаран сопственим напорима. Стога се често дешава да људи са овим типом одустану и зауставе борбу на неко време – једноставно зато што их то физички и емоционално изузетно исцрпљује.

„Свака особа мора сама одлучити чиме ће се водити – светлошц́у креативног алтруизма или мраком деструктивног егоизма“, Мартин Лутер Kинг.

Ови људи, који чине не више од 1% укупне популације Земље, уносе светлост у таму око нас. То су људи са јасним идејама, сањари који имају сврху и идеалисти који заиста желе људе око себе учинити бар мало бољим.Телеграф

1 Коментар

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.