Комшија може да вас пријави: Папрене казне за славе и журке са више од пет људи

1

(Фото: http://www.pravoslavie.ru/)

Ко организује журку или слави славу са више од пет особа у затвореном простору ризикује казну од 50.000 до 150.000 динара, на основу измена Закона о заштити становништва од заразних болести које су ступиле на снагу прошлог петка.

Виновника овог прекршаја могу комуналној инспекцији или комуналној милицији пријавити и сами грађани путем јединственог контакт центра Координационе комисије за инспекцијски надзор.

Шеф јединица за инспекцију при Министарству државне управе и локалне самоуправе Драган Пушара рекао је за „Блиц“ да новчану казну од 50.000 до 150.000 динара добија власник стана у коме је организовано окупљање више од пет особа у затвореном простору.




Уколико се ради о закупу стана, рецимо, на дан, онда санкцију може сносити или власник или организатор окупљања.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Грађани могу да пријаве уколико чују или виде прославу

„Ако не постоји уговор о закупу власник стана сноси одговорност по два основа. Прво зато што нема такав уговор и ту се новчана санкција креће од 500.000 до милион и по динара и друго због организовања окупљања са више од пет особа у затвореном простору за шта је запрећена новчана казна од 50.000 до 150.000 динара. Коначно, ако постоји уговор о закупу онда казну мора да плати организатор окупљања у износу од 50.000 до 150.000 динара“, објашњава Пушара.


Прочитајте још: 

Прочитајте још:  Користе корона вирус и праве странцима камп у српском делу ФбиХ: Мигранти иду у село Липа!

Како додаје, висину казне одређује судија за прекршаје и то, пре свега, на основу тога да ли је реч о првом или прекршају који се понавља. Прекршај поред комуналне инспекције или милиције могу открити и сами грађани.

„Уколико виде или чују журку, славу или било каквог друго окупљање више од пет људи у затвореном простору грађани то могу да нам пријаве путем јединственог контакт центра Координационе комисије за инспекцијски надзор. Могу да попуне онлајн формулар или да позову на број 011/6350-322. Најбоље би било да оставе снимак, фотографију или тонски запис као доказ како бисмо имали материјални доказ за прекршај и смањили ризик од лажних пријава“, наглашава Пушара.


[table id=1 /]




Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Комшија може да вас пријави: Папрене казне за славе и журке са више од пет људи

  1. Krizni stab je nebulozan, neozbiljan, pa kafici mogu 20, pa dobro dodju u kucu 10,15 ljudi, dodje komunalna, 5 u podrum, 2 u wc, popiju milicajci po koju, cestitaju, zameze ko ljudi, to do 15h, a nakon toga druga tura, 5 po 5, 4 po 4 u podrum na 5min, 2 u wc takodje, milicija ziveli, sretna slava i super.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *