Јутјуб ће приказивати рекламе на неким ауторским видео снимцима, али им неће давати приход од оглашавања

1

Foto: Pixabay

Јутјуб ће почети да приказује рекламе на видео снимцима неких креатора, али им нец́е давати део прихода од огласа, јер нису довољно велики да би били укључени у партнерски програм платформе, пише Верге.

Kада се огласи приказују на Јутјуб видео снимцима, ти креатори обично добијају део прихода кроз улогу у Јутјубовом партнерском програму.

Уз нова правила монетизације, сада и аутори који нису у партерском програму могу имати огласе на својим снимцима, али неће добијати никакав новац од оглашавања.



Пре ажурирања, Јутјуб каже да су ови видео записи имали огласе само у ограниченим околностима, на пример ако их је уновчила издавачка куц́а као део тужбе за повреду ауторских права.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ажурирање ће углавном утицати на мање ствараоце без велике гледаности.


Прочитајте још: 


Јутјубов партнерски програм захтева да аутори остваре укупно 4000 сати гледања током последњих 12 месеци и да имају више од 1.000 претплатника.

Оглашавање је велики посао за Јутјуб и његову матичну компанију Гугл (Гоогле), а платформа је само у последњем кварталу забележила приход од 5 милијарди долара.

Јутјуб ће сада моц́и да приказује више огласа на својој платформи и неће морати да плац́а одређени број аутора у процесу.

Вест није прошла добро код чланова Јутјуб заједнице.


[table id=1 /]


  • The Verge



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Јутјуб ће приказивати рекламе на неким ауторским видео снимцима, али им неће давати приход од оглашавања

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *