Сахрана патријарха Иринеја, у току је света заупокојена литургија

1

Храм Светог Саве

Патријајарх Иринеј биће сахрањен данас у крипти Храма Светог Саве на Врачару, а како је најављено, над одром патријарха беседиће епископ бачки Иринеј, председник Србије Александар Вучић и председавајући председништва БиХ Милорад Додик.

Литургија за упокојење почела је у 9.00 часова, у централном делу храма, где је изложено тело патријарха Иринеја, и служи је митрополит дабробосански Хризостом, присутне владике и 16 свештеника.

На литургији ће беседити епископ бачки Иринеј.

После опела у продужетку литургије од патријарха ће се опростити председник Србије Александар Вучић, митрополит Хризостом, председавајући председништва БиХ и старешина Саборне цркве у Београду протојереј-ставрофор Петар Лукић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Земне остатке Патријарха у гробницу у крипти спустиће свештеници из Београда.

Свети Архијерејски Синод обавестио је свештенство, монаштво и верни народ да се током молитвеног испраћаја блаженопочившег патријарха Иринеја у Храму Светог Саве стриктно придржавају мера, које су због тешке епидемиолошке ситуације у нашој земљи прописали надлежни државни органи.



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Сахрана патријарха Иринеја, у току је света заупокојена литургија

  1. Др Смиља Аврамов нам је саопштила да је Трилатерала 70′ ( утицајни западњаци, ватикан… ) донели одлуку да “тешким парама” униште Православље. Како то у пракси дела? “Тајкуни” и политичари, банкстерске касирке од харача којег покупе од народа морају делом осим банкстерима, себи и швалеркама дати и цркви, али ће тада условити старешинство у сакралним објектима. Које ће то бити старешине, они у народу омиљени и Духом прожети, или они који клече пред папом?
    Па наравно ови други. Шта ту није јасно, шта ту није истина? Цркве све веће, глаткије, шљаштавије, позлаћеније … ( “народ се богати па дарива?” ) а духовно и свакојако посрнуће у друштву све дубље ( бела куга, чедоморство, болести, социјална раслојавања, омраза, криминал, тровање из свих агрегатних стања … )
    У Ковиљу беше свештеник хваљен по медијима који заврши болестан у болници у Каменици, са врата сестре увиделе да болује од сиде, убрзо умире а болничком особљу рекоше ( полиција ) да не причају шта су видели. Хваљени у медијима свештеник беше школован у ватикану. Опет, једно свештено лице је многим људима доказано помогло у решавању личних друштвено нерешивих проблема ( секте, болести … ) Помогло је мом колеги, када сам га питао шта је са њим, рече забрањен му је додир са грађанима и кућа му је стављена под надзор.
    Када су почетком 90′ од сеоских ћаблана без капитала, школе и радног искуства “направили” нове “угледне предузетнике” и носиоце “друштвеног и привредног развоја” ( читај пропасти ) над капиталом отетим у грађанском рату од грађана Србије а да их нису ни питали, за такве “тајкуне” први редови у цркви су испражњени од старих доказаних верника у корист ови јул, спс банкстерских касирки.
    https://www.youtube.com/watch?v=pHsCfSWeHGM

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *