ГАЗИ ПО СИРОТИЊИ: Уговор Синише Малог и брата Ане Брнабић тежак 313 милиона!

1
AP PHOTO / THANASSIS STAVRAKIS Ана Брнабић

Фирма Асеко, у којој је један од директора рођени брат премијерке Ане Брнабић, у јулу ове године је склопила вишемилионски уговор са Министарством финансија, чиме се ресор Синише Малог уврстио у ред државних институција које су платиле услуге ове компаније.

Уговор између Министарства финансија и Асека, склопљен је 17. јула 2020. године, у периоду док је текао технички мандат владе Ане Брнабић, међутим то није била препрека да држава склапа уговоре са фирмом њеног брата Игора.

Јавна набавка прописана је за услугу “сервис бус платформе са свим компонентама за интеграцију са осталим радним окружењима, лиценце, хардвер и имплементација”, а укупна вредност посла је износила 313 милиона и 176 хиљада динара, са урачунатим порезом на додату вредност.
Асеко је у овај посао заједнички ушао са фирмом Информатика АД Београд, а за посао је такође конкурисала и фирма Атос ИТ Солутионс Анд Сервицес Доо Београд, чија понуда ипак није задовољила захтеве Министарства финансија.

Погледајте уговор које је Министарство финансија склопило са Асеком

ГАЗИ ПО СИРОТИЊИ: Уговор Синише Малог и брата Ане Брнабић тежак 313 милиона!

Говорећи о поменутој пословној сарадњи између Асека и Министарства финансија, потпредседница Странке слободе и правде истакла је да новца за привреду и пољопривреднике нема у доба кризе, јер је, између осталог, Синиша Мали одлучио да новац преусмери на фирму брата Ане Брнабић.


Прочитајте још: 


“Новац за привреднике, пољопривреднике, мајке, професоре, лекаре се налази у џеповима братије Брнабић. Односно у џеповима оних који су најближи власти”, навела је Тепић.

Нова.рс је у претходном периоду објавила више уговора које су државне институције склопиле са Асеком, интернационалном ИТ компанијом, чији је један од директора Игор Брнабић, брат премијерке Ане Брнабић.

Међу њима су и они које је Асеко склопио са Електронском управом Владе Србије, министарством правде, али и бројним другим државним фирмама или телима под државном конторлом.

Игор Брнабић, старији брат премијерке Ане Брнабић, директор је српског огранка фирме Ассецо СЕЕ. Како су јавно говорили неки од његових сарадника, премијеркин брат је као млад продавац започео каријеру у фирми Пексим коју су формирали он као мањиски партнер и оснивач Михаил Петрески.
Ова фирма се бавила развојем софтвера и решења за банкарску индустрију и током деведесетих и двехиљадитих су постали доминантна ИТ кућа у овој области. Већинско власништво Pexim, око 60 одсто, су касније продали пољском Аssecu. Игор Брнабић је на место директора огранка за Србију именован у јануару 2016. године – у години када је његова сестра изабрана за министарку за локалну самоуправу.

Ни Влада ни институције које су уговоре склопиле нису за одговориле на питања Нова.рс о њиховој природи. Премијерка је, ипак, у дургим медијима говорила о уговорима. Истакла је да у овом случају није било никакве корупције и да ни она, ни њен брат тако нешто никада не би радили.

Како показују званични подаци, фирма Асеко је у периоду од 2016. до 2019. године од послова са државним институцијама и предузећима (уз Брнабићку као премијерку) приходовала више од 41 милион евра! Да ствар буде интересантнија, само у 2019. години ова фирма је од послова са Електропривредом Србије и Министарством финансија приходовала око 11.5 милиона евра.


Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!Нова.рс

1 Коментар

  1. Да би неко спроводио имбецилне, противчовечне налоге ( тровање, лагање, ометање закона и правде, правичности, подвођење до смртног исхода грађана и државе … ) својим комшијама, рођацима, народу који га је одхранио у скромности, мора бити дебело корумпиран и уцењен … како налози и команде постају све нечовечнији, глупљи и насилније … тако мора количина $ да буде већа, кумулативно и то наравно на терет грађана које жедне преко воде треба превеслати, и баш од тих грађана треба друштвени „врх“ ( читај ТАЛОГ ) одвојити све већим количинама $, па они онда умисле да су стварно „елита“ Богомдана ( читај ђаволомдана ) која се гнуша сопственог народа ( јер има мање пара од њих ) који омета њихово „благостање“ тако што неће добровољно под каму у јаме под лед, под вакцину … Неће ваљда банкстери од својих пара финансирати убиство народа и државе, не него од народа којег кане уништити.
    Наш смртни непријатељ је јако лукав, намерно је у врх „владе“ угурао наказе и у народу омрзнуте сподобе и гура им све више $, и како према њима расте омраза у народу, они постају све бешњи према истом, не желе напустити прилив $ ( које никада неће потрошити ) али ће они у својој омрази из обести сатирати народ све више, али тако постају и све веће жртве својих налагодаваца јер ће осетити гнев народа уместо скривених налагодаваца. Толико им је новац помутио оно мало пудинга у глави да не виде истину да им опљачкан новац неће помоћи као ни многим другим насилницима у историји. Овај банкстерски метод шљака од блатњавог балканског локала до светског глобала.

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.