ТУРСKА ГРЕШKОМ ОБЈАВИЛА ПОДАТKЕ ИЗ СИРИЈЕ! Изнели доказ ПРОТИВ милитаната које ПОДРЖАВАЈУ!

0
сирију

(Фото: Epa, ATEF SAFADI)

Фондација за политичка, економска и социјална истраживања са седиштем у Анкари, грешком је објавила податаке о регрутовању деце од стране Сиријске националне војске (СНА), коју подржава Турска.

СНА је 2017. године формирала неколико фракција које подржавају Турци, пише Соутх фронт.

Данас, коалиција има власт над областима окупираним Турцима, на северу и североистоку Сирије, и одржава слабо присуство у северозападном региону Идлиба.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Подаци су “процурили” 18. новембра.

Ко контролише банке Русије? – Поздрав из Израела и офшор компанија

Студија је открила да су многи борци СНА стари између 18 и 20 година. Ипак, вец́ина њих борила се за коалицију коју подржавају Турци три године или чак и више, што значи да су многи били малолетни кад су се пријавили.

Преко 7 процената, на узорку од више од 1.400 бораца обухвац́ених студијом, имало је између 18 и 20 година. Ипак, 6,78 процента свих бораца било је са СНА од мање од године до три године. Остатак, 93,22%, бори се за коалицију више од 4 године.

Ови бројеви сугеришу да су се неки од тренутних бораца СНА можда придружили коалицији када су имали 14 година или чак када су били млађи.

СЕТА је уклонила студију са своје веб странице када су неки активисти покупили податке као доказ врбовања деце од стране турских опуномоћеника у Сирији.

Прочитајте још:  Турски извоз на Балкан порастао за четвртину

Прочитајте још: 


Регрутовање деце, позната је пракса међу фракцијама у Сирији које подржавају Турци, посебно СНА која то обично негира. Према Сиријској опсерваторији за људска права са седиштем у Лондону, СНА је послала стотине деце у Либију да се боре као плаћеници.

Турска, која одржава чврст надзор над командом СНА, очигледно покушава да сакрије ово озбиљно морално питање уместо да га реши.


[table id=1 /]




Informer.rs/Srbija danas

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *