Јерменија у дубокој кризи: Половина Владе поднела оставку

0

(Фото: mil.ru)

У Јерменији је шест од 12 министара из владе премијера Никола Пашињана поднело оставку након трилатералног споразума Русије, Јерменије и Азербејџана о Нагорно-Карабаху.

Председник Јерменије Армен Саркисијан је на предлог Пашињана разрешио дужности министра спољних послова Зограба Мнацакањана, министра за ванредне ситуације Феликса Цолакјана, министра одбране Давида Тонојана, министарку за рад и социјална питања Заруи Батојан, као и министра образовања, науке, културе и спорта Араика Арутјуњана.




Раније је саопштено да је и министар економије Јерменије Тигран Хачатрјан поднео оставку, али да је председник још није потписао.

Подсетимо, премијер Јерменије Никол Пашињан је најавио кадровске промене у влади.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Нереди и протести у Јеревану почели су током ноћи 10. новембра, након што је премијер Јерменије, заједно са председницима Русије и Азербејџана, усвојио трилатералну изјаву о прекиду ватре у Нагорно-Карабаху и предаји Азербејџану неколико региона. У Јерменији је ово схваћено као неоснована одлука о капитулацији.


[table id=1 /]




Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *