Колико ће ваше дете бити високо? Шта све треба да знате о РАСТУ ДЕЦЕ

0

Фото: Депосит

Верујемо да нисте знали да се девојчице обично роде са више масног ткива, а да су дечаци приликом рођења дужи и тежи. У почетку бебе дечаци много брже расту, али ситуација се мења у седмом месецу када успоре са развојем. То није случај код девојчица – оне до своје четврте године доста брже расту од дечака, па се немојте зачудити када чујете да су девојчице напредније.



Ипак дечаци их у расту сустижу негде око осме године, а телесна мускулатура добија на тежини већ са пуних девет година.

Важни фактори

Постоје важни генетски чиниоци који утичу на раст, развој и грађу деце. Један од најважнијих је висина родитеља. Дакле уколико сте ви и партнер виши од просека и ваше дете ће такође бити високо, али уколико су баке и деке били ниски то може поништити статистику. Важно је да посматрате генетску слику.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Занимљива рачуница

Уколико имате ћерку – измерите њену висину када напуни 21 месец и помножите је са 2. То је отприлике приближна висина коју ће дете имати када одрасте.

Уколико имате сина – сачекајте да напуни 24 месеца и удвостручите његову тадашњу висину, јер ће тај број бити приближан висини коју ће имати када одрасте.


[table id=1 /]




Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *