Колико ће ваше дете бити високо? Шта све треба да знате о РАСТУ ДЕЦЕ

0
Фото: Депосит

Верујемо да нисте знали да се девојчице обично роде са више масног ткива, а да су дечаци приликом рођења дужи и тежи. У почетку бебе дечаци много брже расту, али ситуација се мења у седмом месецу када успоре са развојем. То није случај код девојчица – оне до своје четврте године доста брже расту од дечака, па се немојте зачудити када чујете да су девојчице напредније.Ипак дечаци их у расту сустижу негде око осме године, а телесна мускулатура добија на тежини већ са пуних девет година.

Важни фактори

Постоје важни генетски чиниоци који утичу на раст, развој и грађу деце. Један од најважнијих је висина родитеља. Дакле уколико сте ви и партнер виши од просека и ваше дете ће такође бити високо, али уколико су баке и деке били ниски то може поништити статистику. Важно је да посматрате генетску слику.

Занимљива рачуница

Уколико имате ћерку – измерите њену висину када напуни 21 месец и помножите је са 2. То је отприлике приближна висина коју ће дете имати када одрасте.

Уколико имате сина – сачекајте да напуни 24 месеца и удвостручите његову тадашњу висину, јер ће тај број бити приближан висини коју ће имати када одрасте.


Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!Новости

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.