Израел се припрема за амерички напад Ирану

0

Израелска војска (Фото: idf.il)

Израелска војска је недавно добила налог од Владе да се припреми за потенцијални напад САД на Иран, пише портал „Аксиос“, позивајући се на извор у Израелу.

Портал пише да је Влада Израела издала овај налог јер сматра да регион очекује „врло тежак период“, уочи инаугурације Џоа Бајдена у јануару наредне године. Како се наводи, израелске власти у овом тренутку не поседују тачне податке о могућем нападу, али се плаше да кад стигне упозорење за овај напад, неће имати довољно времена да се припреме.


Прочитајте још: 


Како претпостављају извори листа, Вашингтон би могао извести напад на Иран пре одласка председника Доналда Трампа са своје функције, док би Иран у том случају могао на напад да одговори гађањем Израела.

Раније је „Њујорк тајмс“, позивајући се на бивше и садашње америчке званичнике, известио да се председник Доналд Трамп 12. новембра консултовао са својим саветницима о могућности „предузимања мера“ против главног иранског нуклеарног објекта у наредним недељама.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

[table id=1 /]




За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *