Слава пресела и домаћину и гостима кад су дошли незвани “гости”

2

Foto: Printscreen/YouTube

Слава Ђурђиц пресела је једном домаћину у Павловцу код Врања који је поред двадесетак званих, морао да прими и незване госте, Kомуналну полицију која је на лици места написала казну слављенику у износу од 50.000 динара, сазнају ИнфоВрањске из извора у овом селу шест километара надомак Врања.

За “утеху”, домаћину је речено да ако плати у року од седам дана, казна се смањује на 25.000 динара.

Гости домаћина су кажњени са по пет хиљада динара, али су и њих “комуналци” одмах “утешили” напоменом да ако плате о наведеном року, износ казне биће 2.500 динара.




Извор ИнфоВрањских напомиње да је након одласка Kомуналне полиције једина славска тема било нагађање ко је “издао” домаћина, па је и крај славља дочекан у напорима да се открије павловачки Чворовић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Подсетимо, управо је, два дана пред славу Ђурђиц, Епархија врањска апеловала на вернике да се у сезони слава у јеку пандемије вируса придржавају противепидемиолошких мера.

“Епархија врањска указује да су крсне славе догађаји који симболишу нашу духовност, баштине нашу традицију, окупљају и чувају наше породице, а данас, у времену пандемије, имају и посебан значај, јер ако се прослављају и обележавају на неадекватан начин, могу негативно утицати на очување јавног здравља- наведено је у саопштењу Епархије”

Из Епархије су апеловали на верника да своје крсне славе прослављају у духу вере, у кругу своје породице, на истински црквени начин, молитвено пре и изнад свега, а никако не на начин којим би могло бити угрожено здравље наших ближњих.

Прочитајте још:  ПРЕМИНУЛА КСЕНИЈА ВУЧИЋ: Прва супруга председника Србије умрла у 56. години

[table id=1 /]




Izvor InfoVranjske

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Слава пресела и домаћину и гостима кад су дошли незвани “гости”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *