Шиптарски зулум не престаје: Породици Симић из Преоца трећи пут опљачкана кућа

0

Шиптарска полиција до сада ниједном није успела да пронађе лопове (Фото EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ)

Настављен је низ инцидената у општини Грачаница, а овога пута, непознати починиоци упали су у четвртак и опљачкали кућу породице Симић у Преоцу, јавља Косово онлајн.

Синиша Симић је за Косово онлајн рекао да је ово трећи пут како му обијају кућу, а косовска полиција до сада ниједном није успела да пронађе лопове.

„Штета није велика, али деца су се много потресла. Искрено, изгубио сам и вољу да живим овде, трећи пут се ово дешава, свега ми је преко главе. Све ће да се надокнади, али нервоза и страх, то не може да се надокнади. Била је полиција, доћи ће поново, али не знам више шта да кажем”, очајан је Симић, преноси Танјуг.




Председник општине Грачаница Срђан Поповић за Косово онлајн каже да је ово само један у низу инцидената, и да су више пута апеловали на полицију и безбедносне структуре да заштите српско становништво.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Једноставно, безбедност је веома битан фактор за српски народ на КиМ и повезан је са опстанком нашег народа овде. Наставићемо као општина да апелујемо на полицију да видимо које то мере могу да се предузму како би се зауставили ови инциденти, јер ово је трећи пут да обијају кућу господину Симићу. И када починиоци сваки пут прођу некажњено, то их само охрабрује да наставе да чине та дела”, каже Поповић.

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *