Убијен ирански нуклеарни научник

0

(Фото/EPA-EFE/IRIB HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES)

Ирански нуклеарни научник, кога је Запад означио за главног творца тајног нуклеарног програма за наоружање, убијен је данас у близини Техерана, пренео је Ројтерс позивајући се на иранску државну телевизију.

Мохсен Фахризад је преминуо у болници услед повреда које су му нанели атентатори када су отворили ватру на његов аутомобил, наводе ирански медији.

„Нажалост, медицински тим није успео да га спаси и овај управник и научник је постао мученик после година борбе и напора”, саопштиле су иранске оружане снаге, а пренела државна иранска телевизија.

Полу-званична новинска агенција Тасним је раније пренела да су „терористи дигли нечији аутомобил у ваздух”, пре него што су из заседе отворили ватру на аутомобил у којем се возио Фахризад и његови телохранитељи, преноси Танјуг.

Ирански војни командант: Узвратићемо на убиство научника

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ирански војни командант Хосеин Дехган упозорио је данас да ће Иран узвратити убицама иранског нуклеарног научника Мохсена Фахризада.



„Ударићемо као гром на убице овог потлаченог мученика и натерати их да зажале због своје акције”, навео је Дехган, који је и војни саветник иранског врховног вође Ајатолаха Алија Хамнеја, а преноси Ројтерс.

Ирански нуклеарни научник, кога је Запад означио за главног творца тајног нуклеарног програма за наоружање, убијен је данас у близини Техерана, јавио је Ројтерс позивајући се на иранску државну телевизију, наводи Танјуг.


Прочитајте још: 

Прочитајте још:  ИРАН ПРЕЋУТНО ПОДРЖАО АЗЕРЕ? Ургирају за мирно решење, али од Јермена траже нешто неприхватљиво!

Зариф: Озбиљне назнаке о улози Израела, Хатами: Доказ мржње

Ирански министар спољних послова Мохамад Џавад Зариф тврди да постоје назнаке да је Израел вероватно умешан у убиство иранског нуклеарног научника Мохсена Фахризада, док ирански министар одбране Амир Хатами сматра да је убиство показало „дубину мржње непријатеља” према Ирану.



„Теористи су данас убили истакнутог иранског научника. Овакав кукавичлук, уз озбиљне назнаке израелске улоге, показује очајничко хушкање на рат починилаца”, навео је Зариф на Твитеру, али није пружио доказе за своје тврдње.

Он је додао да Иран позива међународну заједницу, посебно ЕУ, да прекину с њиховим „срамним двоструким стандарима” и осуде овај „акт државног тероризма”, преноси Ројтерс.

Ирански министар одбране, бригадни генерал Амир Хатами навео је на Твитеру да убиство истакнутог иранског нуклеарног званичника показује „дубину мржње непријатеља” ка Исламској Републици.

Канцеларија израелског премијера Бењамина Нетанијахуа није коментарисао наводе о нападу, рекао је један званичник из Нетанијахуове канцеларије.

Пентагон је, такође, одбио да коментарише.


[table id=1 /]




Politika

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *