Иза убиства иранског научника стоји Израел

1
Израел

Израел (Фото: пиxабаy.цом)

Представници америчких обавештајних служби тврде да је Израел одговоран за убиство иранског нуклеарног физичара Мохсена Фахризадеа, преноси лист „Њујорк тајмс“.

„Један амерички званичник, као и двојица других припадника обавештајних служби тврде да Израел стоји иза убиства иранског научника“, прецизира лист.

„Њујорк тајмс“, међутим, наводи и да је за сада нејасно да ли је Америка могла унапред да зна за напад на иранског научника будући да су Израел и Америка једни од најближих савезника.




Лист такође наводи и да су Бела кућа и Централна обавештајна агенција (ЦИА) одбиле да коментаришу ове наводе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Подсетимо, у Ирану је јуче убијен нуклеарни физичар Мохсен Фахризаде – шеф Организације за истраживања и иновације при Министарству одбране Ирана.

Према наводима портала „Тајмс оф Израел“, научника су називали „оцем иранске бомбе“. Медији такође спекулишу да је Фахризаде био „шеф иранског програма за нуклеарно наоружање“. Фахризаде је био професор физике и официр у иранској Револуционарној гарди, пишу ирански медији.




[table id=1 /]


Sputnjik

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Иза убиства иранског научника стоји Израел

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *