Полиција вратила око 450 миграната у кампове и прихватне центре

1
Мигранти (Фото: Јутјуб)

У акцији полиције на простору општина Вршац и Нови Кнежевац, од Ватина до села Мајдан, пронађено је око 450 миграната. Ресорни министар Александар Вулин је рекао да ће сви мигранти бити премештени у кампове и прихватне центре.

Александар Вулин је с директором полиције Владимиром Ребићем и републичким комесаром за избеглице и миграције Владимиром Цуцићем обишао полицијске службенике који су јутрос спровели акцију проналаска 450 илегалних миграната на територији општине Нови Кнежевац.

„Овде је било мале деце, жена, овде је било свих оних који не смеју и не треба да буду ван наших кампова. Морамо да водимо рачуна о њиховом здрављу, као што морамо да водимо рачуна о здрављу свих наших грађана. У време ковида, у време ове епидемије ниједан мигрант не сме да буде ван прихватних центара, где им је обезбеђено све што им је потребно, где им је обезбеђена и медицинска заштита“, рекао је Вулин.
Истакао је да припадници МУП-а воде рачуна о достојанству сваког људског бића које се нађе у Србији, али и да они морају водити рачуна о законима и правилима које важе, јер је, како је истакао, закон једнак за све.

„Сматрамо да смо на овај начин побољшали безбедност на овом простору и наравно да ће МУП учинити све да се у Србији поштује закон и да наш свакодневни начин живота ни на који начин не буде поремећен“, закључио је Вулин.

Председник Општине Нови Кнежевац др Радован Уверић захвалио се министру унутрашњих послова Александру Вулину, директору полиције Владимиру Ребићу и свим полицијским службеницима који су извели јутрошњу акцију у општини Нови Кнежевац, у селима Мајдан и Рабе.

Уверић је поручио да је та акција за општину Нови Кнежевац од великог значаја као и да очекује сличну сарадњу, уколико се мигранти буду окупили опет у већем броју.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!РТС, MУП

1 Коментар

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.