Колико донира Србија: За одбрану терориста из УЧК 20 милиона евра

0

(Фото: Јутјуб)

Шиптарски сепараисти самопроглашеног “Косова” издвојиће 20 милиона евра за одбрану бивших припадника терористичке ОВК који се буду суочили са оптужницама Специјалног суда у Хагу за ратне злочине на Косову и Метохији.

Сељим Сељими рекао је да је седам милиона евра издвојено за заштиту потенцијалних оптужених а да ће 13 милиона бити у резерви.

Сељими је потписао три административна упутства за помоћ потенцијалним оптуженима у Хагу, преносе београдски медији.




– Од ових 20 милиона евра биће издвојена средства за њихову заштиту и подршку њиховим породицама, што је предвиђено другим упутством које предвиђа њихова путовања, посјете итд. За оне који су ослобођени, предвиђена је накнада за њихову ослобађајућу пресуду – рекао је Сељими приштинским медијима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Скупштина самопроглашеног Косова је 2015. године гласала за оснивање Специјалног суда, у склопу косовског правосудног система, истовремено усвојивши и закон о финансијској подршци за оптужене и чланове њихових ужих породица, укључујући и трошкове путовања, када се поступци воде ван Косова преноси Срна.

Знајући да Србија и даље издваја велике своте из буџета у буџет Косова и Метохије, питамо се колики део иде за одбрану ових терориста који су учествовали у убиствима Срба, односно да ли ми плаћамо одбрану сопствених џелата?!

Васељенска

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *