У току преговори о испоруци руске вакцине Србији

0

(Фото: Фото АП)

Амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко изјавио је да су у току преговори између надлежних институција Русије и Србије о испоруци руске вакцине „Спутњик В” Србији, као и да у нашу земљу ускоро стиже одређена количина тих вакцина за лабораторијску контролу.

”Као што је нагласио председник Руске Федерације Владимир Путин, Русија се залаже за то да ефикасне и безбедне вакцине против вируса короне буду доступне свима у свету, па је спремна да испоручи другим земљама препарате које су разрадили руски научници. Тренутно су преговори између надлежних институција Русије и Србије о испоруци у Србију руске вакцине ‘Спутњик В’ у развијеној фази. По њиховом завршетку ће бити познати сви модалитети испоруке, односно термини и количина доза”, рекао је Боцан-Харченко, преноси Танјуг.




Детаљно су сва та питања, како је додао, на веома конструктиван начин размотрили председница Владе Србије Ана Брнабић и министар индустрије и трговине Руске Федерације Денис Мантуров током њиховог разговора 30. новембра.

Боцан-Харченко каже да се разматра и могућност да се „Спутњик В” производи у Србији.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

”У вези са интересовањем српске стране разматра се и могућност заједничке производње вакцине ‘Спутњик В’ у Србији. Али, наравно, то захтева више времена, јер се ради и о трансферу технологија и о припреми стручњака”, каже он.

[table id=1 /]


Прочитајте још: 

Прочитајте још:  ПУСТИТЕ МИ ДЕТЕ, ОН НИЈЕ КРИВИЧНО ОДГОВОРАН! Срамна изјава мајке убице са Врачара: Држе га заточеног, нећу одустати од њега!



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *