Председничку кандидатуру Милоша Јовановића подржавају Јованов, Ненад Поповић и Миша Вацић?

0

Милош Јовановћ

Удружење грађана „Нација и демократија“, које ће ускоро бити регистровано, подржаће кандидатуру лидера Демократске странке Србије (ДСС) Милоша Јовановића за председника Србије, пише данашњи Блиц.
Kако наводи лист, циљ новооснованог удружења биће окупљање великог броја истакнутих појединаца и организација са намером да се подржи кандидатура Милоша Јовановића за председника Србије.

Међу организацијама које ће подржати кандидатуру Милоша Јовановића за председника Србије налазе се и Српска десница Мише Вацића, Покрет Живим за Србију др Јоване Стојковић, удружење Левијатан, као и велики број ултрадесничарких и пронацистичких групација, сазнајемо од извора из Демократске странке Србије. Најмању подршку Милош Јовановић има у ономе што је преостало од ДСС, каже он.

Наш извор тврди да је Милош Јовановић после доласка на чело ДСС, представљајући се као одани следбеник Војислава Kоштунице, извршио невиђену чистку у странци, одстранио све истинске противнике режима Александра Вучића и поставио на руководећим местима и по локалним одборима људе који су кадрови бивших страначких колега, сада истакнутих напредњака Драгана Шормаза, Миленка Јованова и нарочито људе министра Ненада Поповића, преко којих ова тројица управљају Демократском странком Србије као и самим Милошем Јовановићем.

После разговора са Јовановим и Поповићем, обећањима о преласку цензуса на недавно одржаним изборима, финансијској трансакцији од пола милиона евра, стављању у фиоку неколико кривичних пријава против једне даме, и реизбору за доцента на Правном факултету у Београду, Милош Јовановић је са покретом “Метла” изашао на изборе.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Од датих обећања Јованова и Поповића, види се да само оно о цензусу није испуњено, али је зато ДСС пала на најниже гране у својој историји, прича наш извор.

Прочитајте још:  Захарова: Вучић је у праву!

То Милоша Јовановића не забрињава ни мало, уследила је нова стратегија Миленка Јованова и Ненада Поповића и ново обећање Милошу. Обећана је функција председника Републике Србије.

План је, како тврди наш извор, да се око Милоша Јовановића окупе монархистичке, десничарске, параполицијско-парасиндикалне, разноразне ултранационалистичке, клерофашистичке и секташке организације које су под контролом делова БИА оданих Александру Вучићу, а које, сем што су гласне и насилне, немају никакву подршку међу бирчима. Чланови и симпатизери тих странака су најчешће лица са криминогеном прошлошћу и још чешће лица са озбиљним душевним поремећајима којима је лако манипулисати и како наш извор тврди да Милош Јовановић каже; “јефтини су за одржавање, а шта ће ми ови салонски интелектуалци”.

Са тако скупљеном екипом за прљаве радове и уз већ потврђену подршку напредњачке бебе ПОKС, очекујући учешће и Нове Србије и још неких мало озбиљнијих странака, дует Јованов-Поповић, по жељи Александра Вучића, планира да изгура Милоша Јовановића за лидера деснице на предстојећим председничким изборима.

У зависности од тога да ли ће Вучић добити подршку Запада да се кандидује на тим изборима или ће пожелети да се врати на премијерско место, зависиће и количина финансијске и сваке друге помоћи овој причи.

Постоји још једна резервна варијанта Јованова, Шормаза и Поповића. Ако нешто дође по злу, и ако кола Александра Вучића почну вртоглаво да лете ка провалији услед евентуалних текстонских поремећаја у ЕУ и САД, а Милошу Јовановићу се неким несрећним случајем посрећи и постигне неки успех, то може да буде сламка спаса за њих. Издали су Kоштуницу, издали су сваког ког су могли, па што не би и Вучића.

Прочитајте још:  НАЦИСТИЧКА ПОЗАДИНА РУМУНСКЕ БОРБЕ ЗА ОБЛАСТ ГОТЕНГАУ



У сваком случају, овај план и стратегија је првенствено намењена за борбу против Млађана Ђорђевића и његовог покрета “Ослобођење”, који су једина озбиљна патриотска опција која може да угрози Александра Вучића и његов режим, тврди наш извор из ДСС.

По многим аналитичарима, уз Ђорђевића су Русија и неочекивано велики број свештенства и владика из СПЦ. Из дана у дан добија масовну подршку народа својом чврстом политиком по питању Kосова и Метохије, као и његовим залагањем и борбом за обичног, од Вучићевог режима унакаженог човека, и за решавање његових свакодневних животних проблема.

Његова моћ и утицај на српску опозицију која не шурује са напредњацима је већ годинама неупитна.

Тај и такав Млађан Ђорђевић, у случају да изађе на изборе и уз подршку грађанске опозиције и својих сарадника, које он назива јатацима, по истраживањима која свакодневно добија Александар Вучић, већ данас има подршку између 37 и 39 процената оних који би изашли на изборе, у случају кад би он и Вучић били једини кандидати.

И отуд Милош Јовановић и због тога изненадна кандидатура.

Пошто се претпоставља да Милош Јовановић има подршку британске обавештајне службе, и позната је његова подобност и послушност, Вучићу је добродошао као замена, ако буде морао да напусти зграду на Андрићевом венцу и као неко ко ће својим имиџом младог интелектуалца и патриоте отимати гласове Млађану Ђорђевићу. Наравно, ако Млађан Ђорђевић са својим јатацима буде изашао на изборе.

“Или ће бити слободни, или нећемо дозволити да се одрже лажни избори,” каже Ђорђевић, што повећава могућност да су узалуд бачене паре и на Милоша Јовановића и на многе друге Мише, Пише и попишуље.

Прочитајте још:  Глобализам и ресуверенизација Србије

[table id=1 /]



Политички.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *