Амбасадор Израела: Срећан сам што сведочим прагматичном приступу Владе Србије по питању признавања Косова од стране Израела

0

Јахел Вилан

Амбасадор Израела Јахел Вилан изјавио је да очекује и “заиста верује” да ће Вашингтонски споразум између САД и Србије бити у потпуности “материјализован” и да ће Србија преместити амбасаду у Јерусалим и ставити Хезболах на листу терористичких организација.

Вилан је за данашњи број листа “Данас” истакао да уверења о томе да ће Србија испунити потписано “управо и чује од сваког званичника кога сретне” и нагласио да се амбасаде налазе у главним градовима сваке земље.

Упитан да ли је његова изјава да је Израел званично признао Косово 4. септембра утицала на српско-израелске односе, Вилан је рекао да сматра да су билатерални односи “дугорочно довољно јаки и засновани на много дубљим темељима од пуких интереса”.




Вилан је додао и да је “срећан што сведочи прагматичном приступу” Владе Србије по том питању.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Упитан да оцени противљење Европске уније о идеји премештања амбасаде Србије у Јерусалим, Вилан је рекао да за Израел “не постоји ништа природније од геста пријатељске земље да своју амбасаду лоцира тамо где би свака амбасада и требало да буде, у престоници државе домаћина”.

Вилан је рекао да позиција ЕУ за Израел није “ништа ново” и истакао да мисли да је то “жалосно, као и многи други застарели концепти”.

Он је напоменуо да се, “ако би требало да предвиди”, не планира отварање амбасаде Израела у Приштини “у скорије време” и додао да је то “више питање буџета него политике”.

[table id=1 /]


Прочитајте још: 

Прочитајте још:  Кривична пријава против премијерке и министра здравља



(Фонет)

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *