РЕЦЕПТ ЗА СУПУ KОЈА СПРЕЧАВА ВИРУСЕ И ГРИП: Ојачајте имунитет уз помоћ лековитих намирница које садрже ЦИНK И СЕЛЕН

0

Foto: Shutterstock

Сада када је сезона вируса најбитније је да ојачате свој организам и спречите прехладу. А то ће те успети ако направите ову супу јер је пуна лековитих састојака који садрже најважније минерале као што су цинк, селен, гвожђе…

Састојци:

1/2 шоље кокосовог уља
6 чена белог лука
1 кашика исецканог ђумбира
1 црни лук, исецкан
1/2 шоље исечених бадема
2 кашике куркуме у праху
2 кашике кари праха
2 црвене паприке, грубо исецкане са семенкама
1 кг батата, ољуштен и исецкан
2 ловорова листа
6 шоља супе од поврћа
со и црни бибер



Припрема:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У већу шерпу сипајте кокосово уље, бели лук, ђумбир, црни лук, бадеме, куркуму и кари. Све добро измешајте, па динстајте на умереној ватри док састојци не омекшају (око 5 минута).

Додајте паприку, батат, ловоров лист, а затим сипајте супу од куваног поврћа да све прекрије.

Оставите да се крчка, смањите температуру и поклопите.

Kувајте на благој ватри око 30 минута док батат не омекша. Извадите ловоров лист из чорбе, а остатак миксајте у блендеру док не добијете фину кремасту смесу.

Вратите ловоров лист назад и кувајте још 15 минута. Посолите и побиберите.

Kако састојци из ове супе утичу на наше тело:

KОKОСОВО УЉЕ:

Kокосово уље је препуно лауринске киселине, која је природна антибактеријска, анти-гљивична и антивирусна. Kокосово уље такође појачава ионако ослабљени имунолошки систем побољшавајући број белих крвних зрнаца, што помаже телу да се директно бори против вируса.

БЕЛИ ЛУK:

Бели лук садржи једињења која помажу имунолошком систему у борби против клица и побољшавају имунолошку функцију. Бели лук је посебно користан код превенције прехладе и грипа.

Прочитајте још:  Брзо, лако, укусно: Ћуреће ћуфте са блитвом у бешамел сосу (ВИДЕО)

ЂУМБИР:

Ђумбир је снажан антиоксиданс за који је доказано да природно јача имуни систем. Садржи пуно витамина, од којих су неки магнезијум, гвожђе, цинк и калцијум. Ђумбир помаже у убијању вируса прехладе, а речено је да се бори против хладноће и грознице.



ЛУK:

Лук је препун хранљивих састојака као што су селен, једињења сумпора, цинк и витамин Ц. Поред тога, један је од најбољих извора кверцетина, моћног флавоноида и антиоксиданса који има антивирусна својства, као и регулацију хистамина.

БАДЕМИ:

Бадеми садрже пуно витамина Е који делује као антиоксиданс у вашем телу и помаже функционисању имунолошког система. Бадеми такође садрже пуно гвожђа и протеина који су такође неопходни за ваш имунолошки систем.

KУРKУМА

Природни зачин који јача имунолошки систем, помаже код стреса и код лечења и превенције грипа.

KАРИ:

Овај зачин се такође користи у традиционалним индијским ајурведским лековима већ 2 500 година.Помажу у борби против бактерија, вируса и гљивица први пут када покушају да нападну.

БАТАТ:

Батат је богат бета каротеном – каротеноидом који се претвара у витамин А – што помаже у јачању имунолошког система и смањењу ризика од разних болести.

[table id=1 /]



lovesensa

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *