Цене тестова повећане да би се напунила државна каса

0
Foto: Profimedia

Повећање цене тестова доказ је да је између пуњења државне касе и бриге о здрављу становништва, преовладало оно прво, оценио је новинар Иван Протић.

Та одлука донета је са становиста да се што пре напуни државна каса која је празна, казао је он.

Протић сматра да ће без чврстог затварања у Србији доћи до повећања броја оболелих од коронавируса.

„Показали смо, почевши од сахране патријарха, да грађани нису баш превише расположени да поштују мере, крива је и власт која је уводила те мере ад хоц, исхитрено, закаснело, лоше, често са политичким конотацијама… Требало би појачати то затварање на неки начин јер нисам сигуран да ће грађани добровољно да их поштују.. бојим се да ћемо имати неку врсту епидемиолошке бомбе, да ће бити знатно већи број… а већ смо дошли до плафона пријема у болницама“, упозорио је он.
Kако је рекао, логично је да су људи изгубили поверење у Kризни штаб, и да би се можда више поштовале препоруке које долазе из Kризног штаба да је он сачувао свој интегритет.

Говорећи о раду скупштине, он је рекао да расправе у парламенту изгледају као оне у лошијој приградској кафани. „Kао у бирцузу, понашају се као неформално друштво које се окупило на пићу, па се поднапило, па причају шта их тишти, односно шта пише на цедуљици коју су добили да прочитају“, казао је.

Kоментаришући опозицију, он је рекао да је ходање у једној контрапродуктивно, али да јесте потребан један кандидат за изборе.

„Опозиција ако жели нешто да уради на београдским изборима, не треба да полаже много наде у дијалог са влашћу уз посредство ЕУ о побољшању изборних услова, и прошли пут је то била шарена лажа… нисам сигуран да ће то много донети, али чини ми се да и би други бојкот био поразан за остатке опозиције који постоје“, казао је.
Протић је закључио да су расправе међу актерима у опозицији бескорисне, већ да треба формирати две колоне, нпр националну и проевропску, које би се договориле око једног кандидата, ороченог програма за градоначелника, и онда радити теренски рад – оно што опзицији изгледа тешко пада.

Говорећи о посети руског министра Сергеја Лаврова, он је рекао да је посета било ког руског званичника прилика да се истакну традиционалне везе Србије и Русије, које су у домену историјске традиције и немају много везе са политиком, али ни реалношћу.

„Јер је однос Србије и Русије далеко различит од онога како ми то доживљавамо. Русија, као свака велика сила, води рачуна само о својој политици и свом интересу“, закључио је.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!н1

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.