Пропагандне глупости украјинских медија: Весна Веизовић као руски шпијун који изазива сукобе између Мађара и Украјинаца! (Видео)

1

Ако је за утеху српским обавештајним службама, украјинске су још ниже пале. Наиме, јуче и данас једна од вести којима се забављају грађани Украјине јесте и вест да нека трећа лица покушавају да изазову вештачки сукоб између Украјинаца и Мађара. А траг украјинских новинара и њихових јалових служби води до српског сајта Васељенске.нет и уреднице истог Весне Веизовић. На порталу Европска правда  аутор Дмитрий Тужанский, изнео је низ тврдњи које су раве научној фантастици.

Од извора познатих редакцији уредници Васељенске, Весни Веизовић стигао је снимак где припадници Десног сектора прете мађарском народу у Украјини.На снимку маскирана особа говори следеће:

„Ви сте на украјинској земљи. Знамо ко од вас има мађарски пасош. Изволите не скривајте се, посвуда смо око вас, нећете се сакрити, знамо ваше адресе, где живе ваша деца. Држите се својих кућа и будите мирни иначе ћемо пронаћи и вас и вашу децу.“

Убрзо након што је снимак и вест са портала Васељенске постала вирална, посебно на мађарским сајтовима, јутјуб је уклонио снимак са канала Весне Веизовић, што је и подстакло украјинску параноју и распалило машту: Одакле на каналу где има свега 140 пратилаца и углавном аудио књиге се нашао и снимак украјинских сепаратиста који прете мађарском народу?

https://www.youtube.com/channel/UCisivQt95WdT0UaYhy78tDA

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ипак, вест уместо за ширење истине , украјинским сепаратистима је послужила управо супротно да оптуже Русију и Србију, односно конкретно портал Васељенску и уредницу Весну Веизовић за “подстицање мржње између Украјинаца и Мађара”. И то претње које нису ни мало наивне нити ретке у закарпатској области!

Прочитајте још:  Економски тигар: Влада Црне Горе упутила Украјини војну и хуманитарну донацију у износу од 400.000 евра

Данас се на бројним украјинским порталима, посебно оним који су директно финансирани из Сорошевог фонда појавила вест под насловом: Ко подстиче сукобе између Мађара и Украјинаца у у Закарпатју.

У чланку који обилује гомилом дезинформација, Весна Веизовић се доводи у везу са руским обавештајним службама и то преко руске новинске агенције са Крима, Њуз фронт, где Веизовићка јесте неколико месеци провела у редакцији на српском језику.

“Госпођа Весна из Београда није само уредница српске публикације и присталица православља. Радила је за српску редакцију Њуз-фронт-а, једног од кључних медијских пројеката руских специјалних служби. Тамо је правила интервјуе са присталицама сепаратиста из ОРДЛО-а. Али није било наговештаја сарадње ни са украјинским специјалним службама ни са украјинским националистима током дугих година деловања госпође Весне – управо супротно.”

Наводи се између осталог на једном од бројних украјинских сајтова. А да ствар буде још смешнија, украјински истражитељи “утврдили су” да је читава ова представа кренула из Москве и да то није једина, већ једна у низу: “Штавише, ово није прва провокација против Украјине, која се планира у Москви последњих година. Многе од ових намера су чак и спроведене, укључујући и Закарпатје.”

Портал Васељенска је ранијих година редовно преносио дешавања из Новорусији и Украјине где се више пута нашао на удару украјинских медија као један од сајтова које наводно финансирају руске службе, што је неистина!

Напротив на сајту али и на приватном профилу уреднице Весне Веизовић се могу наћи чланци и статуси којима се критикује и руска власт, а посебно подршка руских власти издајничком режиму у Србији. Тако да свака индикација да је портал Васељенска или уредница истог под утицајем руских служби чиста пропаганда и лаж.

Прочитајте још:  Председник мађарског парламента: Не Сједињеним Европским Државама!

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *