Кризни штаб донео нове мере — кафане и ресторани остају затворени током викенда

0

Кризни штаб (Фото: Јутјуб)

Кризни штаб за борбу против вируса корона одлучио је на данашњој седници да позоришта, биоскопи, музеји и друге институције културе раде до 21 сат, док ће тржни центри и угоститељски објекти и овог викенда остати закључани, објавили су београдски медији.

Позивајући се на неименоване изворе, медији наводе да би следећа седница требало да буде одржана у понедељак када ће се бити речи о радном времену ресторана, кафића и малопродајних објеката.

Лекари су били изричити да се не ублажавају мере овог викенда и да се сачека анализа епидемиолошких бројки како би се у понедељак евентуално релаксирале мере.



Представници власти су били за то да се мере „олабаве“ већ у суботу и недељу, али ће се пресећи првог радног дана следеће седмице.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Предлог власти је, како се наводи, био да се радно време кафића продужи и буде до 20 сати.

У међувремену, Танјугу је у Министарству културе и информисања потврђено да ће установе културе на територији Србије продужити радно време до 21 сат од понедељка.

Из министарства напомињу да се сви програми у тим уставама одвијају се у складу са епидемиолошком мерама које су на снази.

[table id=1 /]



Sputnjik

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *