Сунчева корона и коронавирус – окултистичка симболика

0
  1. децембра 2020. је у току помрачење Сунца. Ради се о једином потпуном помрачење Сунца у 2020. години (Извор:https://starwalk.space/). Потпуно помрачење Сунца је било видљиво данас једино у Чилеу и Аргентини (https://www.space.com/) те парцијално помрачење је видљиво у осталим деловима Јужне Америке те у Намибији, у Африци.

Занимљив је један руски наслов тада надолазећег помрачења када је чланак написан: Во время декабрьского затмения будет видно солнечную «корону» (У време децембарског помрачења биће видљива Сунчева „корона“ https://hightech.fm/2020/12/14/crown-sun-december). Ово је занимљиво. Сунчева корона (лат. круна) како каже научна дефиниција је вањски део Сунца, аура Сунца која се састоји од плазме. Највише је корона видљива у време потпуног помрачења Сунца. (https://sr.wikipedia.org/wiki/)

Потпуно помрачење Сунца и корона

У току потпуног помрачења Сунца, настаје мрак на Земљи те корона Сунца бива видљива. Занимљиво како се данас потпуно помрачење Сунца дешава баш у доба пандемије коронавируса (крунског вируса). Сам вирус короне (тзв. Covid-19) изгледа и слично помрачењу Сунца, како се може успоредити, на сликама.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Коронавирус тзв. Covid-19

Да ли је случајно да се потпуно помрачење Сунца и „највећа видљивост короне“, дешава баш у доба пандемије коронавируса. С обзиром да је јасно да је коронавирус испланиран од светске елите (једни од најбољих доказа за то се могу погледати овде:  https://www.bitchute.com/   то је филм Plandemic 2) вероватно је тако мислено и промишљано од стране елите и на надолазеће потпуно помрачење Сунца те појаву Сунчеве „короне“. У филму Plandemic 2 такође можемо и да погледамо делове из тзв. Event201, одржаног 18. октобра 2019. године у коме је елита предвидела све догађаје око пандемије коронавируса, или боље рећи пландемије.

Што се тиче самог помрачење Сунца и елите потребно је нешто рећи с тим у вези симболике у окултизму. У окултним организацијама, типа Вика вештичарење, Ордо темпли орјентис и Телема Алистера Кровлија, новодобство, теозофија и сличним организацијама, небеске појаве имају у смислу магијско значење те тако има помрачење Сунца има за њих. Корона Сунца је такође слична симболу често кориштеном у окултизму, званом уроборос. Уроборос се представља као змија која једе свој реп (често кориштена у гностицизму, алкемији те паганским религијама: грчкој, викиншкој и египатској). Она симболише престанак једног временског циклуса и настанак новог (такође симболише смрт и поновно рођење). Такође и лого теозофског друштва има тај симбол који се налази око шестокраке звезде и египатског симбола анкх (који симболише вечни живот).

У стилу новодобства и теозофије престанак једног циклуса и настанак новог је значења престанка тзв. доба рибе (лат. писцес) што за њих симболише престанак доба Хришћанства, јер тумаче да је риба симбол Христа (у смислу древног ИХТУС) те настанак новог доба или доба водолије. У новом добу ће владати како сматрају Маитреја (будистички „месија“), по њима спаситељ, а по нашем знању Антихрист. Што се тиче самог Сунца у окултним круговима Сунце има значење доласка новог доба и појаве Антихриста. Овакву симболику можемо да видимо нпр. у окултној церемонији са Сунцем на отварању олимпијских игара у Лондону 2012. године (тај део: https://youtu.be/4As0e4de-rI?t=5084). За теозофе Сунце је и симбол нечастивог (како пише оснивачица теозофије Хелена Блавацка у својој књизи Тајна доктрина, нешто о томе у мом чланку овде: http://borbazaveru.info/content/view/13192/47/ ). Сунце има велики значај и за слободну масонерију те је такође  био симбол баварских илумината у 18. веку, као симбол просветљења и ватре. Појава саме короне тј. круне, било у виду вируса (корона, круна вирус) или круне (короне) Сунца може да има окултну симболику за магијске организације (горе наведене) као долазак новог доба те крунисања њиховог „Спаситеља“ тј. Антихриста. Ту је потребно навести и да Јевреји (који су одбацили Христа) чекају устоличење свога Мешијаха, који ће се по њиховом веровању појавити при изградњи трећег Соломоновог храма, где Антихрист треба бити крунисан короном тј. круном и устоличен. Како наводе Јевреји круна ће бити посебно израђена за крунисање њиховог Мешијаха тј. Антихриста.

Прочитајте још:  Из пера Војислава Лубарде: Поучне речи о страдању српског народа и улоге и трагичне судбине Милана Недића

Слика планиране короне за Антихриста

Што се тиче новодобаца и теозофа тзв. Маитреја „светски учитељ“ треба да се појави пун тзв. „Христове свести“, који је како измишљају идентичан Исусу Христу, Кришни, муслиманском Махдију, жидовском Месији и будистичком Маитреји. То је прича за масе. Ове окултне организације су више везане за Индију, а не Израел уствари те је било покушаја да се тзв. Маитреја крунише. Тако постоји случај покушаја крунисања индијског дечака Џиду Кришнамуртија као тзв. Маитреју. То је све посебно гурала теозофкиња Ени Бесант, али је Кришнамурти одбио да буде тзв. Маитреја.

Да се вратим на причу о самој елити. Елита која је створила пландемију је уствари окултна, једни су сигурно сатанисти, други као Жидови чекају долазак Антихриста и томе слично. Тешко је утврдити њихове ставове (сигурно постоји разилажења). Али сигурно да елита чека долазак Антихриста, тзв. Маитреје или жидовског Мешијаха, нови светски поредак те нормално крунисање, коронисање те особе. Тако да је вероватно догађај око коронавируса (крунски вирус) планиран и корона Сунца предвиђена (као да се пландемија одржи у оквиру тог догађаја) у смислу започињања новог циклуса уробороса, доласка новог доба тј. новог светског поретка. Змија из Постања је за Хелену Блавацку уствари учинила добро дело отворивши људима очи да су богови, тако исто уроборос Сунчеве короне може за теозофе да представља ново рођење и отварања за „космичку свест“,“обоготворење“ људи у новом светском поретку.

Настанак тзв. новог доба би се поклапало и са тзв. еоном Хоруса по Алистеру Кровлију, који се остварује како наводи самореализацијуом и саоактуализацијом и новим буђењем након пада Хришћанства. Ово би се уклапало са причом о доба водолије код новодобаца.

Уроборос је занимљиво био симбол, мање познате америчке ТВ серије Милениум. Уствари у серији уроборос је симбол тајне организације зване Милениум, која настоји да уништи свет у новом милениуму тј. 2000. години. Подсећа помало на баварске илуминате из 18. века.

Све што сам навео у тексту је могуће намештање, наштимавање елите, не тврдим сигурно, али вероватно.

Опет с друге стране не треба избацити из ума да светом влада Бог, а не нека „свемогућа“ тајна организација. Због грехова људских допуштен је овај вирус, зато и зла елита има могућност да управља светским дешавањима. Покајање као у Ниневи у време пророка Јоне може да отклони садашњу и будућу пропаст света, како је отклонила пропаст Ниневе.

„Још четрдесет дана и Нинева ће пропасти.“ Хоће ли се Нинева тј. свет покајати да не би пропао и ушао у нови Милениум, ново доба пропасти и сина погибли тј. Антихриста. Нормално, не знамо рокове дешавања, кад ће шта бити, али вреди размислити о свему томе.

Овде би било добро напоменути и следеће о олимпијским играма и слично. 2020. године је требала бити година одржавања олимпијских игара у Токију. Међутим, оне су одгођење за 2021. годину.

Управо 2020. године у Токију се одвија радња јапанског анимеа Акира, створеног од Катсухира Отоме 1988. године, по његовом истоименом стрипу. То је нормално тема за посебан чланак те ћу овде да опишем само битне ствари за тему и то само укратко. Акира фантазија је очито инспирисана масонском религијом.

Описујем даље битне догађаје у анимеу. У једном тренутку филма главни лик зван Тетсуо (слично име како тумачи св. Андреј Кесаријски за број звери и име, као могуће име: Титан) који има натприродне моћи које не може да контролише, се такорећи симболички сам прогласи царем, огрнувши црвени плашт око себе (што је симбол царства). Народ тада њега због чуда почиње да идентификује као Акиру те затим један викне: „то није занос (rapture), он је лажни Месија“. Тај један је гурнут од осталих тј. залуђене масе. Ту је стога из његових речи очито да Акира у анимеу симболише Месију. Rapture или занос је уствари код ционистичких протестантских секти веровање да се Антихрист неће ни појавити, него они чекају Христа који се треба ускоро појавити на облацима. На тај начин те секте ће уствари заменити Антихриста за Христа. Тако да је то занимљиво да је споменуто у анимеу. На крају анимеа, Тетсуо у свом сатанистичком покољу одлази и до стадиона где требају бити одржане олимпијске игре. Тамо се налази престол припремљен за јапанског цара и на врху престола је приказано у камену сијајуће Сунце. Тада се Тетсуо симболички, не дословно устоличи и одмах почиње да мутира и претвара у огромно одвратно дете, што је симбол неовладаних моћи. Такође дете код Кровлија значи тзв. космичко дете. По Кровлију у еону Хоруса у коме влада дете бог, човечанство ће доживети самоактуализацију и самосвест. Ово је некако и у смислу анимеа, јер се често понавља како је већ започело време када ће људи моћи да користе ту неку моћ која све покреће у филозофији самог анимеа. Ова моћ по веровању слободних масона и како пише Алберт Пајк (један од главних ауторитета у масонерији) у Моралу и догми је уствари безлична сила коју он зове Луцифер. Она је уско везана уз масонског Бога, тзв. великог архитекту, који је уствари неоплатонистичко и кабалистичко безлично божанство (кога они на делове повезују са Јахвеом). У току одвратног мутирања Тетсуа, убијања и уништавања свега што може, он бива Акиром касније транспортован у другу димензију. У тој димензији Тетсуо ствара космос путем великог праска, као велики архитекта, еманацијом из себе. Значи, он на крају овладава својим моћима и постаје масонски Бог, што потврђује сличним речима као Јахве: „Ја сам онај који јесам.“, само Тетсуо каже: „Ја сам Тетсуо“. Нормално, масони мешају Јахвеа са Архитектом. Ту у филму значи Тетсуо постаје први Бог, човек постаје Бог, а њега треба остали да следе, како се и прича у анимеу да ће људи једном овладати тим моћима. По свему што се може проценити у филму аутор је био инспирисан масонеријом и другим окултним правцима, тако да могуће Акира представља донекле тзв. предиктивно програмирање за будућност. Цела радња завршетка филма се дешава значи 2020. године на стадиону, у години олимпијских игара у Токију.

Прочитајте још:  А ХИСТЕРИЧНО НАМ ПРЕТИЛИ ГРОБЉЕМ: Шпанија и Италија безбедније од Србије!

Тетсуо на сунчевом трону

Тако да узимајући у обзир све наведено у овом тексту, а такође и радњу у Акири, могуће је да постоји неко планирање од окултне елите у доба одржавања олимпијаде у Токију 2021. године (не 2020. године, с обзиром да је одгођена). Познато је да у протеклим олимпијадама на отварањима и затварањима је била присутна дубока окултна симболика, повезана са Сунцем и друго. Такође, само Сунце је у средишту олимпијских игара. На самом почетку припреме, пали се бакља помоћу Сунца, на Олимпу те се та бакља носи широм света док се на крају њом не запали још већи пламен који гори током целог трајања олимпијских игара. Тако да Сунце има велики значај на олимпијским играма. Сам оснивач савремених олимпијских игара (тј. инспиратор и оснивач Међународног олимпијског комитета) је Пјер де Кубертен, који је инспирисао прве модерне олимпијске игре 1896. у Атини. Он је био вероватно масон (https://anonymissmilitia.wordpress.com/), по свему судећи је био. Он је навео да циљ олимпијских игара треба бити светски мир. Какав би то светски мир требао бити. То би био „мир“ новог светског поретка. Иако Пјер можда није имао лоше намере, али је говорио масонским духом који обухвата и прожима слободну масонерију. Очито да је тај „мир“ у облику Сунца, и окупљености око Сунца. Како видимо по нпр. олипмијским играма у Лондону и сунчевом плесу на отварању, то Сунце не симболише ништа добро. Шта нас чека уствари на новим олимпијским играма у Токију, да ли аниме Акира показује план (иако они могу да планирају, али ништа од тога не мора да буде, као 2000. и 2012.). Чини се да показује.

Прочитајте још:  Београд: Прекшили забрану кретања и самоизолацију - одмах осуђени

Такође, Јапан је битна држава што се тиче Сунца из следећих аспеката. Јапан је зван земља излазећег Сунца (те стога симбол црвено Сунце), још од давнина. Такође јапански цареви су сматрани боговима Сунца, који воде порекло од древне јапанске богиње Сунца Аматерасу. Тако да су цареви сматрани боговима све до 1945. године када се јапански цар Хирохито одрекао свега тога. Тако да је Јапан од тада тренутно без бога Сунца. Јапан као идеолошка земља Сунца, сигурно да има велики значај за олимпијски окултизам Сунца. Тако да ово још више наглашава, могућност неког догађаја у Токију 2021. године. Може се овде причати и о симболици детета на отварању олимпијаде у Лондону, а такође и у симболици у анимеу Акира. Нормално, све то може бити случајност уклапања, али је могућност.

Након свега наведеног, један контраст. Потпуно помрачење Сунца се одвијало на дан распећа правог Месије Исуса Христа. Исус је прије тога био окруњен и „устоличен“ попут римског цезара. Пурпурни огртач му је огрнут и „крунисан“ је трновим венцем. Сам цар Јудејски, како је написано и на крсту, цар космоса је распет као злочинац и убијен. Сунце је помрачено. „Будући да помрачени ум џелата није спознао какво је Сунце приковано за дрво крста, помрачило се сунце које просветљује очи“, како се наводи у тумачењу четири јеванђеља („Господ говори, свети Оци тумаче Јеванђеље“ : https://www.thinkingfaith.org/) Сунце правде Христос је прикован на крст, а Сунце светило се помрачило. Помрачење, међутим није било као на данашњи дан само негде, него по целом свету. Кинези га такође спомињу у оно време (нешто о томе овде: https://creation.com/).  „Тама је обузела цели свет и није била делимична као некада у Египту, како би се на тај начин показало да читава твар плаче због страдања свога Творца, и да је од Јевреја одузета светлост (истине). Нека сада Јевреји, који су тражили знак с неба, погледају помрачено сунце. Пошто је човек створен шестога дана, и у шести час је окусио од забрањеног дрвета, јер је то било време јела, Господ је прикован на дрво шестога дана недеље у шести час, како би пресаздао човека и исцелио га од прародитељског греха“, пише св. Теофилакт охридски у Тумачењу Јеванђеља по Матеју. Сунце је уствари симбол Бога, а не некако другачије како би рекли окултисти, и оно се помрачило на дан распећа Бога, Сунца правде. Тада је Сунце показало своју корону, круну.

Засигурно, да Бог управља Сунцем, промишља о свету и влада светом, што не треба изгубити из вида. Власт моћника на земљи је само привремена. Божија реч остаје за свагда и његова реч ће бити задња. Као што је Реч прва и последња, алфа и омега. Моћници ће проћи, а Бог остаје засвагда. Слично као што пише цар Давид: „То ће проћи, а Ти ћеш остати, све ће то као хаљина оветштати, као хаљину изменићеш их и промениће се. Али ти си тај исти и године твоје неће истећи.“ … Тако да ће будућност ипак бити како допусти и одлучи Бог, а не како желе обични људи, а све нам се сада дешава због грехова наших… Нинева нешто говори данас, ко је може чути у овом времену помрачености…

Аутор: Ж.

Борба за веру



[table id=1 /]

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *