Лавров враћа Додиков поклон: “Случај икона” стигао до Интерпола

0

Додик и Лавров (Фото: Твитер)

Икона уз 18. века из Луганска коју је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик поклонио шефу руске дипломатије Сергеју Лаврову током недавне посете БиХ, биц́е врац́ена како би се преко Интерпола утврдила њена историја, саопштило је Министарство спољних послова Русије, преносе руски медији.

„Икона ц́е бити врац́ена дариваоцу ради даљег разјашњења њене историје преко Интерпола“, саопштено је из Министарства.

Kако је раније пренела агенција Срна, Додик је поклонио Лаврову позлац́ену икону из 18. века из Луганска током посете шефа руске дипломатије Босни и Херцеговини 14. децембра.



Објављена је и фотографија иконе, претпоставља се, Светог Николаја Чудотворца и фотографија црвеног воштаног печата на полеђини иконе на којој је видљив отисак „УРСР. Народни комитет за образовање. Укрнаука. Одеска регионална комисија“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Међутим, реаговала је Амбасада Украјине у Босни и Херцеговини и упутила Министарству спољних послова БиХ ноту у којој моле за пружање детаљне информације о пореклу иконе из Луганска, града у Украјини.


Прочитајте још: 


Амбасада Украјине сматра како је то пружање подршке наводној агресивној политици Руске Федерације.

Тужилаштво БиХ саопштило је да је формирало предмет „случај икона“ на основу информације од министарке спољних послова у Савету министара БиХ Бисере Турковиц́.

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *