Да се растерети пензиони систем: Прве вакцине примиће старији од 70 година у домовима

2

Допремање вакцине у српске болнице (Фото Влада Србије)

Корисници старачких домова старији од 70 година први ће примити Фајзер-Бионтекову вакцину, чије су прве количине од 4.875 доза данас стигле у Србији.

То је предвиђено планом који је данас усвојио Национални коорординациони тим за имунизацију против ковида-19.

„Старији од 75 година су најосетљивија категорија становништва, они ће први примити вакцину, тако је и у већини земаља у Европи”, рекао је за Танјуг државни секретар Министарства здравља Мирсад Ђерлек који је директор Националног координационог тима за имунизацију.




У другој транши, која се очекује у јануару, биће вакцинисани здравствени радници у ковид систему, а затим и остало медицинско особље.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ђерлек каже да се очекује да у јануару стигне између 350.000 и 360.000 вакцина.

„Цео оперативни план ће бити врло динамичан и мењаћемо га у зависности од количина доза вакцина с којима располажемо. Ми ћемо направити оријентациони план”, рекао је Ђерлек и додао да ће се пратити епидемиолшка ситуација и у складу са тим доносити одлуке о плану вакцинације.

Он је навео да се очекује да почетком следеће недеље почне вакцинација након што, како каже, Агенција за лекове и медицинска средства Србије одобри и услужну дозволу за Фајзерову вакцину, преноси Танјуг.

[table id=1 /]



Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Да се растерети пензиони систем: Прве вакцине примиће старији од 70 година у домовима

  1. Будимо одговорни
    заштитимо себе и друге
    Прво старијим људима да растерете пензиони ф. стари непокретни не могу лармати на улици а и појма немају шта им дају! Следећи су на раду бели мантили и униформе, школе …
    Значи исто као и у кампањи крмећег грипа 2009, ништа ново, немаштовито, само веће пара и ларма у игри. Тада беше ДС на власти а данас СНС а акција иста са појачаним насиљем, значи исти им газда банкстерска – фармо мафија са нељудским мозгом.
    Рачунају ако им прође код белих мантила, плавих и сивих униформи уз помоћ њих ће лакше “вакцинисати” остатак друштва.
    У акцији крмећег г. бели мантили су бацали вакцине намењене њима а неки од војске су примили јер су били уцењивани платом, послом … али када су запретили тужбама акција “вакцинисања” непостојећом вакцином против крмећег грипа је пропала.
    Пропашће и ова а и олош банкстерско – фармацеутски са њом и њихове одане слуге.

  2. НЕ ТРЕБА ДА ДОЗВОЛИМО ДА ВАКЦИНИШУ ТЕ НЕМОЋНЕ ЉУДЕ, НЕ РЕАГОВАТИ ЗНАЧИ ОДОБРАВАТИ ГЕНОЦИД КОЈИ СЕ СПРОВОДИ НАД НАШИМ НАРОДОМ. А ВАКЦИНИСАТИ ОВЕ КОВИД МАНЕКЕНЕ И ПОЛИТИЧАРЕ СВЕ ОД РЕДА!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *