Ватикан: Вакцина од ћелија побачених фетуса је морално оправдана

0
VATICAN-CHRISTMAS-POPE

У напомени ватиканске Конгрегације за доктрину вере, наведено је да је употреба таквих вакцина дозвољена док год нема друге алтернативе.

Ватикан: Вакцина од ћелија побачених фетуса је морално оправдана
ИЗВЛАЧЕ СЛАМЧИЦУ? Вучић: Неко из државног врха ће примити вакцину

Како је раније у одвојеној изјави америчким католицима прошле недеље објаснила Бискупска конференција САД-а, вакцине које су произвеле компаније Фајзер и Модерна у одређеној мери су повезана са ћелијама ткива фетуса абортираних у прошлом веку, наводи „Индекс“.

Појашњење које је стигло из Ватикана наводи како је давање моралног легитимитета употреби такве вакцине темељено на начелу „различитих нивоа одговорности за сарадњу у злу“.То, према тумачењу, значи како због чињенице да пандемија представља тако велику опасност, овакве вакцине могу да се користе „у складу са савести и уз спознаје да то не представља учествовање у побачају из ког потичу ћелије коришћене за производњу вакцине“.

У недостатку сигурне вакцине које потичу из других извора, „морално је прихватљиво примити вакцину за ковид 19 у ком су током истраживања и производње коришћене ћелије побачених фетуса“.


Прочитајте још: 


Ватикан препоручује вакцинацију „ради општег добра, а посебно како би се заштитили најслабији и најизложенији“.

Амерички бискупи су објавили како су у вакцинама коришћене ћелије добијене из два побачаја обављена у 60-им и 70-им годинама прошлог века, а тумачење из Ватикана је како употреба такве вакцине „не представља сама по себи ни приближно оправдавање побачаја“.

Фармацеутској индустрији ипак је сугерисано како би требало да развије вакцину које је потпуно етички прихватљиво, а владама и међународним организацијама је поручено како би такву вакцину требало учинити доступним и сиромашним државама.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!

Прочитајте још: 
Извор: Б92

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.