Ватикан: Вакцина од ћелија побачених фетуса је морално оправдана

0

VATICAN-CHRISTMAS-POPE

У напомени ватиканске Конгрегације за доктрину вере, наведено је да је употреба таквих вакцина дозвољена док год нема друге алтернативе.

ИЗВЛАЧЕ СЛАМЧИЦУ? Вучић: Неко из државног врха ће примити вакцину

Како је раније у одвојеној изјави америчким католицима прошле недеље објаснила Бискупска конференција САД-а, вакцине које су произвеле компаније Фајзер и Модерна у одређеној мери су повезана са ћелијама ткива фетуса абортираних у прошлом веку, наводи „Индекс“.

Појашњење које је стигло из Ватикана наводи како је давање моралног легитимитета употреби такве вакцине темељено на начелу „различитих нивоа одговорности за сарадњу у злу“.



То, према тумачењу, значи како због чињенице да пандемија представља тако велику опасност, овакве вакцине могу да се користе „у складу са савести и уз спознаје да то не представља учествовање у побачају из ког потичу ћелије коришћене за производњу вакцине“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У недостатку сигурне вакцине које потичу из других извора, „морално је прихватљиво примити вакцину за ковид 19 у ком су током истраживања и производње коришћене ћелије побачених фетуса“.


Прочитајте још: 


Ватикан препоручује вакцинацију „ради општег добра, а посебно како би се заштитили најслабији и најизложенији“.

Амерички бискупи су објавили како су у вакцинама коришћене ћелије добијене из два побачаја обављена у 60-им и 70-им годинама прошлог века, а тумачење из Ватикана је како употреба такве вакцине „не представља сама по себи ни приближно оправдавање побачаја“.

Прочитајте још:  Извештај: Ватикан најавио обавезну вакцинацију за све запослене и посетиоце

Фармацеутској индустрији ипак је сугерисано како би требало да развије вакцину које је потпуно етички прихватљиво, а владама и међународним организацијама је поручено како би такву вакцину требало учинити доступним и сиромашним државама.

[table id=1 /]


Прочитајте још: 




Извор: Б92

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *