БАЈДЕН ЗАБРИНУТ: Не дају нам информације о кључним областима одбране – Пентагон и Секретаријат за одбрану одбија сарадњу

1
путин

Трамп и Бајден (Фото: Јутјуб/Правда)

Изабрани председник САД Џо Бајден рекао је данас да одлазећа администрација није у довољној мери пружала информације његовом транзиционом тиму.

– У овом тренутку, једноставно, не добијамо све потребне информације од одлазеће администрације у кључним областима националне безбедности. По мом мишљењу, то је неодговорно – рекао је Бајден након састанка са номинованим члановима свог спољнополитичког тима, а пренео Глас Америке.

Бајден је изнео тврдње да су се он и тим који предводи суочили са опструкцијама, како се изразио, политичког руководства Секретаријата за одбрану, Пентагона и Канцеларије за управљање и буџет.




Истакао је да су бројне америчке обавештајне агенције изгубиле много током владавине актуелног председника Доналда Трампа.- Истина је да су многе агенције кључне за нашу безбедност претрпеле огромну штету. Изгубиле су особље, капацитете и морал – поручио је Бајден током обраћања.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Електорски колеџ је 14. децембра потврдио победу изабраног председника Џозефа Бајдена на америчким председничким изборима.




Сусрети чланова Бајденовог транзиционог тима са члановима администрације у оквиру процеса предаје власти почели су тек крајем новембра.
Републикански кандидат Доналд Трамп, који одбија да призна изборни пораз, прихватио је почетак транзиције 23. новембра.

У процесу потврде изборне победе изабраног председника Џозефа Бајдена остало је још да се Конгрес 6. јануара 2021. изјасни о резултатима гласања Електорског колеџа.

[table id=1 /]



Извор: Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “БАЈДЕН ЗАБРИНУТ: Не дају нам информације о кључним областима одбране – Пентагон и Секретаријат за одбрану одбија сарадњу

  1. DOLAZI VAM KRAJ.PA ZAR NE VIDETE DA STE UBOLI”DZEKU U BULJU^….?.???
    NEMA VISE”PETRO DOLARA DA CEO SVET RADI ZA VAS:…..STOKO SAYANISTIKA.
    U tudjoj krvi ste se kupali a u svojo ceye fa se udavite…….SMRADOVI GOVNARSKI…M

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *