Зорана Михајловић по налогу напредних економских убица почела да комада ЕПС!

1
Зорана Михајловић (Фото: Спутњик)

ОСНИВАЧКА права Електропривреде Србије над Оператером дистрибутивног система (ОДС) „ЕПС Дистрибуцијом“ пренета су од данас на Владу Србије.

То ће омогућити ефикасније пословање обе државне компаније које неће бити приватизоване, нити ће смањивати број запослених. Ово је поручено данас након што су министарка енергетике Зорана Михајловић и вршилац дужности директора ЕПС-а Милорад Грчић потписали уговор о раздвајању делатности у том јавном предузећу.

– Нема бојазни да ће ЕПС и ОДС бити приватизовани – истакла је Михајловићева. – Нико неће остати без посла, то су наша предузећа и наше злато које ћемо даље чувати и развијати. Визија Владе је да ЕПС буде регионално моћно предузеће, да се губици у дистрибутивној мрежи сведу на најмању могућу меру, а да грађани буду задовољни и количином и квалитетом испоручене енергије.Она је истакла да ОДС сада може да крене у добијање лиценце коју од свог оснивања нема и додала да ће држава све учинити да ојача ЕПС и електродистрибутивну делатност.

Грчић је рекао да ће ЕПС наставити са улагањем у производне капацитете, посебно у обновљиве изворе енергије. Вршилац дужности директора „ЕПС Дистрибуције“ је оценио да ће ОДС кроз развој пружити већи квалитет услуга корисницима.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!Новости.рс

1 Коментар

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.