Русија очекује да Србија узме руску вакцину

0

(Фото: Фото АП)

Испоруке вакцина „Спутњик Ве“ у САД и Европу су отежане због геополитичких ограничења, због чега су главна тржишта – Латинска Америка, Блиски исток, Азија и Африка, саопштио је шеф Руског фонда за директне инвестиције Кирил Дмитријев.

„Ми смо апсолутно реални и знамо да ће испоруке у САД и Европу, због геополитичких ограничења, бити ограничене, иако бисмо их могли испоручивати алергичарима, код којих је снажна алергија на друге вакцине. Са европским државама ћемо ићи корак по корак, али су наша главна тржишта Латинска Америка, Блиски исток, Азија и Африка“, рекао је Дмитријев телевизији „Русија 24“.




Он је додао да ће вакцина бити испоручена Мађарској и Венецуели, а ускоро се очекују „добре вести“ о сарадњи са Србијом.

Министар здравља Златибор Лончар саопштио је недавно да је Србија спремна да сарађује са Русијом у сфери заједничке производње вакцине.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Подсетимо, у Београд је већ стигло 20 доза руске вакцине. Оне су послате у Торлак на лабораторијска испитивања.

[table id=1 /]



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *