Још старији ћемо ићи у пензију

1
(Фото: В. Веизовић / Васељенска ТВ)

Од 1. јануара важе нови услови за одлазак у старосну и превремену пензију, тако да се граница за одлазак у старосну пензију код жена помера за два месеца. Тако ће жене у 2021. години у старосну пензију моћи да оду са 63 године и два месеца живота и најмање 15 година стажа осигурања. За мушкарце ће важити исти услови као и 2020. године, дакле 65 година живота и најмање 15 година стажа осигурања, преноси Танјуг.

Осим овог основа за старосну пензију, осигураници оба пола могу то право остварити са навршених 45 година стажа осигурања, без обзира на године живота.

Од 1. јануара 2021. се мењају и услови за остваривање права на превремену старосну пензију, па ће мушкарцима бити потребно 40 година стажа осигурања и 59 година живота, а женама најмање 39 година и четири месеца стажа осигурања и 58 година и четири месеца живота. У овом случају пензија се трајно умањује за 0,34 одсто за сваки месец пре навршених година живота прописаних за стицање права на старосну пензију у тој календарској години, а укупан износ умањења за превремену старосну пензију може максимално да износи 20,4 одсто.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!1 Коментар

  1. Ха, ха … банда комуњарска лоповска, себи су у скупштини изгласали да у ПЕМЗЈУ МОГУ ПОИТАТИ после једног мандата преспаваног у скупштини између обилатих, богатих оброка џабе изједених. ( значи после 4 године )
    ‘Еј народе, народе. Значи старлете, лепљачи плаката, сендвићари, ботови … са улице без животног, радног искуства и без школе … улете у скупштину и после 4 године ПЕМЗИАЈА ГАРАНТ, а остатак раје нека ради док се не вакцинише ( читај цркне )
    Е то је „наша народна скупштина“ ха, ха …

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.