Кон: Не обраћати пажњу на лекаре који не желе вакцину

4

Printskrin, TV Prva/arhiva

Члан Кризног штаба Предраг Кон изјавио је данас да „не треба обраћати пажњу” на ставове лекара који не желе да се вакцинишу, јер за такве расправе сад нема времена.

Кон је за Радио-телевизију Србије рекао да је важно да се што више људи вакцинише, да би се стекао колективни имунитет.

„Свака вакцина коју имамо је безбедна и ефикасна. Морамо спороводити вакцинацију и спречити појаву нових таласа. Важан је одзив људи за вакцинацију, јер ћемо тако најбрже стећи колективни имунитет”, оценио је он.

Упитан зашто је преминуо велики број лекара, Кон је рекао да то заслужује „темељну проверу података”.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„У почетку нисмо имали толико умирања лекара, то је почело у последњих неколико месеци. Треба испитати како је дошло до те ‘динамике’. Мора се проверити како је дошло до заражавања, ко је радио у црвеној зони, да ли су се заразили у клиници или ван ње”, рекао је он, преноси Бета.

И Српска нова година само у ужем кругу породице

Епидемиолошка ситуација се побољшава и није више ванредна, али јесте и даље нестабилна и несигурна, повремено и неповољна, оценио је данас епидемолог и члан Кризног штаба Предраг Кон.

Кон је рекао да неће бити организованог дочека Српске нове године и да су постојеће мере продужене зато што дају резултате.

„Нема разлога за промену нечег што је дало резултате. Нема организовног Српске нове године и важи потпуно исти режим за овај дочека као за онај раније. Све празнике треба славити у ужем кругу породице и делује ми да је то становништво прихватило и то је оно што је добро. Свакако није време за опуштање”, казао је Кон за РТС.

Прочитајте још:  Балтички учитељи и лекари се спремају за побуну

Он је поновио да још дуго треба одржавати дистанцу, носити маску и прати руке, а да о укидању мера можемо размишљати тек кад се постигне колективни имунитет, преноси Танјуг.

[table id=1 /]



Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

4 утиска на “Кон: Не обраћати пажњу на лекаре који не желе вакцину

  1. E ,moj dobri i pomalo pošteni (190.000ski) doktore !!! NE DA NEĆEMO DA OBRAĆAMO PAŽNJU NA LEKARE KOJI NE ŽELE VAKCINU , NEGO ĆEMO SAMO NA NJIH UPRAVO DA OBRAĆAMO PAŽNJU I DA IH BEZREZERVNO PODRŽIMO I POHVALIMO !!!!!!!!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *