Вашингтону прете оружани немири и после инаугурације

0

Присталице председника Доналда Трампа током демонстрација испред зграде Конгреса САД, 6. јануар 2020.

Градоначелница Вашингтона Мјуриел Баусер изјавила је да ће чак и после инаугурације новог председника САД Џоа Бајдена 20. јануара у граду остати појачане мере безбедности након недавног насилног упада у Конгрес.

Она је на питање да ли ће појачане безбедносне мере у граду бити укинуте после инаугурације, одговорила: „Вратићемо се у нову нормалност“.

Градоначелница Вашингтона очекује да ће амерички обавештајни и безбедносни апарат на сваком нивоу бити суочен са актуелним претњама.




Званичници су упозорили на нову могућност за оружане протесте у Вашингтону током церемоније инаугурације, након прошлонедељног напада на Капитол од стране присталица одлазећег председника Доналда Трампа у којем је погинуло пет особа, преноси Танјуг.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Подсетимо, амерички председник Доналд Трамп одобрио је пре четири дана проглашење ванредног стања за Вашингтон, које би требало да траје до 24. јануара.

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *