Председник: Имамо чудотворан лек за ковид; Лекари: Наука не подржава

1
мадуро

Николас Мадуро (Фото: Sputnik / Sergey Guneev)

Председник Венецуеле Николас Мадуро промовише “чудотворни” лек за који тврди да лечи ковид-19 без нежељених дејстава. Лекари: Наука не подржава.

Мадуро је у недељу представио Kарвативир, оралну суспензију за коју тврди да је тестирана на пацијентима у болници у Kаракасу и у спортском центру коришћеном као привремена ковид болница, преноси Ројтерс.

Лек је прошао кроз девет месеци проучавања, испитивања, клиничке примене на јако болесним људима који су били на респираторима и успели смо да их опоравимо, рекао је венецуелански председник током телевизијског преноса у недељу.




Он је течност описао као „чудотворне капи Хосеа Грегорија Ернандеса“, венецуеланског доктора који је живео у 19. веку и којег је Римокатоличка црква прошле године прогласила блаженим, без навођења њених активних састојака.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Министарство информисања није одмах одговорило на захтев за коментар.

Лекари наводе да се Kарвативир базира на мајчиној душици, биљци која се вековима користи у традиционалној медицини, али чији ефекат на коронавирус није утврђен.

Венецеуланска Национална академија за медицину је у саопштењу које је издала јуче навела да Kарвативир „поседује терапеутски потенцијал против коронавируса“. Без обзира на то паметно је сачекати још података из испитивања како би га сматрали леком против ковида, наводи се у саопштењу.

[table id=1 /]



Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Председник: Имамо чудотворан лек за ковид; Лекари: Наука не подржава

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *