Светска екуменистичка црна миса биће одржана у Русији

1

Светски сабат – међурелигијска конференција под покровитељством ОУН одржаће се у Русији 21. маја 2022. године

Осврт редакције (“Трећи Рим”) – Драга браћо и сестре! Ми одлично памтимо, како је, још док је био митрополит, садашњи поглавар Руске Православне Цркве Московске Патријаршије лжепатријарх Кирил ратовао за такав екуменистички међурелигијски самит под покровитељством Организације Уједињених Нација.

Изгледа да се његова богомрска машта остварује. Русија опет мора да постане, као и 2006. године, место за дејство антихристовских сила на саздању светске религије антихриста. Да им запрети Господ!

+ + +

Гласноговорник Савета Федерације Валентина Матвиенко рачуна да ће се Светска конференција за међурелигијски и међуетнички дијалог одржати следеће године у Русије уз учешће председника држава и религиозних лидера, саопштавају “РИА” новости.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!




“У најскорије време морамо да одредимо место одржавања конференције (у Русији), њен формат и састав учесника. Резултати конференције ће, у многоме, зависити од њених учесника и ми смо, од почетка претпостављали, да ће на конференцији учествовати председници држава, лидери светских религија и парламентарци. Надамо се, да ће Међупарламентарном савезу у садејству са ОУН и његовим структурма успети да се она спроведе на високом нивоу”, – рекла је Матвиенко на састанку с високим предствником генералног секретара ОУН за “Алијансу цивилизција” Мигелом Aнхелом Моратиносом.

Она је напоменула да су идеја и место одржавања конференције били одобрени резолуцијом ОУН

“Ми сматрамо да је сврсисходно одржати је у Русији 21. маја 2022. године, темпирајући је са утврђеним, од стране Генералне Скупштине ОУН, “Светским даном различитости у име дијалога и развоја” и у време завршетка УНЕСКОМ проглашене десетогодишњице зближавања култура”, – саопштила је она.

Прочитајте још:  Европски посланик: Као део НАТО-а, Финска ће постати једна од мета руског нуклеарног удара




По речима Матвиенко, историја развоја Русије омогућава јој да организује такав догађај на одговарајућем нивоу.

Заузврат, Моратинос је нагласио важност развој дипломатских инструмената за решавање проблема и изразио увереност да ће Русија успешно одржати конференцију. “Иницијатива је изузетно правовремена. Дошло је време да се светски лидери, парламентарци и религијски делатници скупе заједно и расправљају о постојећим проблемима, да би у светску политику унели схватање које имају представници конфесија”, – изјавио је он.

Представник Генералног секретара ОУН је подвукао, да ће та конференција постати први у историји догађај тог обима. “И религијски делатници, и светски политичари, и парламентарци могу размењивати своје идеје и потврдити своју приврженост раду на развијању различитости нашег света и међународне сарадње”, рекао је Моратинос.

[table id=1 /]



Извор: “Москва Трећи Рим”

Превод за “Борбу за веру”: Н.Ђ.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Светска екуменистичка црна миса биће одржана у Русији

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *