СЛУЧАЈ ХРКАЛОВИЋ: Од прве батине МУП до шефице мафије

3

Дијанa Хркаловић (Фото: Јутјуб)

Повратак бивше државне секретарке МУП Дијане Хркаловић у епицентар свих дешавања и догађаја који последњих месеци море владајући режим, створио је утисак код знатног дела јавности да ће ова, некада ударна песница Српске напредне странке, наједном бити окривљена за све велике афере, које власт, уз надљудске напоре, није успела да заташка.

Случај “Јовањица” је несумњиво тренутно највећи проблем владајућег режима, који више од годину дана није успео да објасни јавности како је могуће да се на само двадесетак километара од престонице налази највећа плантажа марихуане у Европи, невешто скривена иза погона за производњу органске хране, а којом је руководио члан државних привредних делегација, гастарбајтер са иностраним досијеом, надахнути хришћанин и велики верник Предраг Колувија.

Оно што је пак, режим успео јесте да на основно и конкретно питање одговори серијом нових питања и тако успешно скрене с теме, уз несебичну помоћ краткорочне меморије својих грађана.




Таман када је суђење у случају “Јовањица” почело да се захуктава и неконтролисано изазива пажњу читаве јавности, у епицентар збивања увучена је свима добро позната, најинтригантнија персона, раније означена као сива еминенција у МУП, пред чијом су се појавом, по бројним сведочењима, у трку празнили ходници Палате Србија и шкољацале браве на кабинетима полицијских начелника и других високо позиционираних службеника.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Дијана Хркаловић важила је за десну руку бившег министра полиције Небојше Стефановића, чије је деловање често излазило из оквира функције државног секретара. За њено име до данас су остале везане бројне и незанемарљиве афере, због чега у јавности никада није уживала претрани углед.

Прочитајте још:  Дијанин кец из рукава: Тражио од Стефановића да упадну у Ритопек, одавао тајне медијима, најкраћи начелник у МУП-у

Општем утиску о њеном лику и делу посебно је допринела брзина и начин којом јој је половином 2019. измакнута фотеља, а чињеница да је и сам Стефановић био крајње штур у коментарисању њене смене, створила је погодан терен за бројне спекалуације. Тако је до данас остало упитно да ли је Хркаловић заиста могла да ради шта јој падне на памет, а да у свему томе није имала подршку или пак налог некога ко је био изнад ње, било у МУП, било у држави.

Годину и по дана касније, Хркаловић је поново у жижи јавности, али не као ударна батина МУП већ као шефица читавог српског подземља, ка чијем имену воде све контроверзне истраге: од прислушкивања председника републике, до прстена заштите нарко плантаже “Јовањица”.




Док једни верују да је ово најбољи показатељ да ће се све сломити на леђима Хркаловић, други пак сумњају у то, најпре што бивша државна секретарка не одаје утисак особе која ће дозволити себи да буде принета као жртва.

То сматра и адвокат Божо Прелевић који је јуче изјавио да верује да је Хркаловић повезана са снимцима прислушкивања председника, та да се вероватно заштитила тако што је снимке обезбедила и сачувала на неколико места. Зато би, сматра Прелевић, све могло да остане само на промени Хркаловићкиног имиџа у прорежимским таблоидима.

“Не бих могао да закључим да је гђа Хркаловић глупа, не бих могао да кажем ни да је неопрезна, тачно знам, врло прецизно знам, у чему се састоји опасност звана Хркаловић, шта њој чува живот и зашто њој неће бити ништа ако буде сачувала снимке”, изјавио је Прелевић за емисију “Међу нама”.

Прочитајте још:  Хоће ли сада Небојша Стефановић заменити Хркаловићку у затвору?!

У прилог овом становишту иде чињеница да упркос резултатима интерних испитивања, путоказима који воде ка њој и повезаности са припадницима служби који су осванули на другој оптужници за Јовањицу, Хркаловић још увек завнично није предмет ниједне истраге, ни као осумњичена, ни као сведок.




Такође, знатан део стручне јавности сагласан је да је мало вероватно да је Хркаловић била врх пирамиде, односно да се сви откривени путеви који наводно воде ка њој ту и завршавају.

Управо о томе је недавно говорио и извор портала Нова, у вези са афером прислушкивања председника Александра Вучића и испитивања Хркаловић, као и њеног блиског сарадника Дејана Миленковића који је наводно потврдио да јесу постојали налози за прислушкивање одређених особа, а за која нису постојали налози суда.

Те транскрипте је наводно носио Хркаловићки на руке и по њеном налогу их није уписивао у службене белешке, а оно што је остало да се испита јесте да ли је још неко из УКП имао сазнања о свему томе.

Као и на питање у вези са Јовањицом, режим је успео да се измакне од основног питања у вези са афером “прислушкивање”, а које више нико ни не поставља у јавности:

“Зашто председник стрепи од тога да ли га прислушкују, ако већ, како сам тврди, нема шта да крије и ако 26 сати дневно ради у интресу народа?”

[table id=1 /]



Нова.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

3 утиска на “СЛУЧАЈ ХРКАЛОВИЋ: Од прве батине МУП до шефице мафије

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *