ВРАЋА ЛИ СЕ У СРБИЈУ ВЕРБАЛНИ ДЕЛИКТ?

1
Владимир Димитријевић

Одржано је суђење професору др Владимиру Димитријевићу пред Вишим судом у Београду по тужби ЛГБТ удружења „Да се зна“.

26.јануара 2021. одржано је рочиште пред Вишим судом у Београду на коме су саслушани сведоци обе стране. Рочиште је трајало необично дуго, а јавности није било дозвољено да присуствује суђењу због пандемије, јер је судница била премала да прими и све заинтересоване.

Преносимо у писаној форми делове изјава туженог проф. др Владимира Димитријевића и сведока одбране, професора Универзитета у Београду, проф. др Слободана Антонића, након одржаног суђења, које у целини можете послушати на Фејсбук страници нашег портала.

Судски процес који се води против мене има за циљ да прикирије оно што најбитније што се дешава у нашем друштву: политизацију људске сексуалности и измена традиционалних, породичних вредности. Прича о родној равнопрвности је смишљена са идејом замене равноправости полова, која је одавно остварена у сваком демократском друштву. Родна равноправност је смишљена да се уведе нови појам – ЏЕНДЕР – који значи да не постоји биолошки пол, већ се он конструише вољом човека. Тако се данас дошло до тога да не постоје мушко и женско, већ 74 врсте џендера! Већ сада у Канади можете да одете у полицију и да кажете да сте жена иако сте мушкарац и нисте мењали пол хирушким путем, и они ће вам издати личну карту на којој пише да сте жена!
Све ово што се дешава је политички хомосексуализам, као израз обрачуна либералног капитализма са природном породицом. Не осећам се као неко ко брани себе, већ као неко ко заступа ставове већинске Србије и Српске православне цркве. Тоталитаризам радикалне левице у виду комунизма, безбожничког и противпородичног, сада је заменила идеја политичког хомосексуализма и Џендер – феминизма. Као што смо се борили против комунистиког тоталитаризма, морамо рећи НЕ и овом новом тоталитаризму.

Саслушање сведока је било темељно. Надам се да ће суд објектино судити о свему. Ја не спорим да се са мојим тезама изнешеним у мојим текстовима може полемисати. Ти текстови нису црвено слово у црквеном календару, али место за полемику није суд, него у научним часописима, трибинама, Интернету и уопште у јавности.

Искрено се надам да се у виду пресуде суда неће врати вербални деликт у Србију ида ће слобода мишљења остати једна од основних слобода у Српском друштву.
проф.др Владимир Димитријевић

На самом рочишту отворена су многа питања, а судија је настојао да систематски утврди све чињенице у вези са тиме да ли је проф. Димитријевић имао жељу и намеру да одређеним терминима увреди припаднике ЛГБТ заједнице.

Постављно је питање да ли је термин ИДЕОЛОГИЈА ПОЛИТИЧКОГ ХОМОСЕКСУАЛИЗМА увредљив и да ли у њему постоји нешто што је само по себи дискриминишуће. Разматрало се да ли коришћење одређених термина има за циљ да некога увреди. Овај термин присутан је у српској и руској јавности и он нема за циљ да дискриминише , нити да дисквалификује, већ само да означи један феномен. Не може се људима одредити који ће термин да користе, осим ако он није очигледно увредљив, а овде то није случај.

проф. др Слободан Антонић

Пресуда ће бити изречена приликом завршног рочишта, које је заказано за 13.април 2021. године.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!ВРАЋА ЛИ СЕ У СРБИЈУ ВЕРБАЛНИ ДЕЛИКТ?

1 Коментар

  1. BLIZI SE“SUDNJI DAN DA SRBIN OCISTI SRBIJU OD KOROVA I KOMUNJARSKOG NAKOTA“…!!!
    Zao mi je sto oni to ne vide i zrtvuju svoj ateisticki nakot radi svoje pogane izdaje.
    NEMA MILOSTI ZA IZDAJNIKE SRBIJE…VETERANI …!!!SRBIJU SMO DUZNI DA OSTAVIMO SVOJIM POTOMCIMA …..SLOBODNU….AMIN….AMIN….AMIN….!!!!

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.