Француска: Санкције Русији нису довољне

1

Tanjug/Julien de Rosa/Pool Photo via AP

Државни секретар у француском Министарству спољних послова Клеман Бон сматра да су санкције Русији нису довољне.

„Санкције су уведене… Али морамо јасно рећи да то није довољно, морамо ићи даље. Мислим да се разматра опција ‘Северног тока’. Данас је то одлука Немачке, јер је гасовод у Немачкој. Ми смо увек говорили да имамо велике сумње у вези са овим пројектом“, рекао је Бон за радио „Фрамс интер“, одговарајући на питање о могућим новим мерама Европске уније у вези са случајем Алексеја Наваљног.

Посланици Европског парламента су на пленарној седници 21. јануара већином гласова усвојили резолуцију у вези са хапшењем руског опозиционара Алексеја Наваљног у Русији, у којој су захтевали да Европска унија „одмах спречи завршетак пројекта ‘Северни ток 2’, као и да „значајно појача“ рестриктивне мере против Русије у вези са његовим притварањем.



Руски опозиционар Алексеј Наваљни ухапшен је 17. јануара на аеродрому Шереметјево у Москви након повратка из Немачке где се лечио од наводног тровања. Одређен му је притвор од 30 дана где ће чекати рочиште на којем ће бити одлучено да ли ће му условна казна бити замењена казном затвора. Рочиште је заказано за 29. јануар.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Министарство спољних послова Русије раније је посаветовало стране политичаре који коментаришу ситуацију са Наваљним да поштују међународно право и позабаве се проблемима у својим земљама, а у понедељак је министар спољних послова Сергеј Лавров приметио да су изјаве западних политичара на ову тему као прекопиране. Са своје стране, портпарол руског председника Дмитриј Песков истакао је да Кремљ не намерава да слуша изјаве из иностранства о Наваљном.

Прочитајте још:  Своја са својима: Ана Брнабић "захвална" Ватикану

[table id=1 /]



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Француска: Санкције Русији нису довољне

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *