ЧАНАК БРУТАЛНО ПРОЗВАО ШЕШЕЉА: “Силовали су га у зеничком затвору, зато је постао крволок”

1
Чанак

Сепаратиста Чанак (Фото: RTS Printscreen/TwitterPrintscreen/Aleksandar Marton)

Председник Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак у интервјуу за “Дневни аваз” говорио је о сукобу са Војиславом Шешељем, те објаснио позадину њихове вишедеценијске свађе која је кулминирала позивом на дуел пиштољима.

Чанак је објаснио због чега је на оружани дуел изазвао осуђеног ратног злочинца Војислава Шешеља.

– Ствар је једноставна, већ 30 година ја битку бијем с Војиславом Шешељем и осталим смећем као што је он. Сад је то већ почело губити сваки смисао, зато што смо ми, под окриљем приче о слободи изражавања и непостојању вербалног деликта, дошли у позицију да осуђени ратни злочинци вршљају по јавном простору и воде главну реч. Дошли смо до тога да најмонструозније идеје које су коштале главе стотине хиљада људи постале легитимна ствар и сматрају се делом политичког спектра. Кад сам видео да су ратни командант “Белих орлова” Драгослав Бокан и Војислав Шешељ успели толико да извређају Чедомира Јовановића, да он морао да напусти емисију, ту је било потпуно јасно да је у питању удруживање злочинаца против свега цивилизованог у Србији. Због тога сам изазвао Шешеља на двобој пиштољима, да то једном и заувек решимо – казао је Чанак.




Зато што сви ти екстремисти, десничари и силни браниоци српства, све су то силеџије и кукавице, међутим, то се не види од њихове галаме. Морао сам прибећи екстремном решењу, а да на конкретном примеру покажем да се ради о најобичнијем смећу које не смије изаћи на црту никоме ко је довољно спреман да се позабави тиме. Кад ми кажу зашто себи дозвољавам да се спустим на тај ниво, да се бавим ђубретом уопште, морам подсетити на то да се чишћење балеге некад сматрало херојским делом, и ја то тако доживљавам. Једноставно, та ментално-интелектуална балега мора се на крају истерати”, рекао је Чанак и додао:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Сомбор: Мигранти каменовали воз

– Шешељ је изјавио да он неће на то пристати, осим ако му не гарантују аболицију. Уосталом, њега треба хитно хоспитализовати јер је он, очигледно, ментално поремећена особа. А, то како је до тога дошло и како га је његова фрустрација од силовања које је доживео у зеничком затвору довела до тога да постане бескрупулозни крволок свега људског, у то нећу улазити – рекао је Ненад Чанак.

[table id=1 /]



Ало

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “ЧАНАК БРУТАЛНО ПРОЗВАО ШЕШЕЉА: “Силовали су га у зеничком затвору, зато је постао крволок”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *