После Синише Малог и Ана Брнабић поручила десетинама хиљада фриленсера: “Иселите се из Србије” – ВИДЕО

3
брнабић

Ана Брнабић (Фото Танјуг- Р.П.)

После поновљеног захтева Ане Брнабић и Синише Малог да се 100.000 фриленсера исели из Србије, поставља се нормално питање да ли они уствари спроводе нечији скривени план.
Након састанка у Влади Србије, представник Удружења радника на интернтеру Миран Погачар објаснио је да представници Владе нису усвојили њихове захтеве и понудили потпуно неприхватљив начин за решавање досадашње пореске обавезе.

Навео је како му је у току састанка председица Владе Ана Брнабић рекла како нема ништа против да он напусти Србију и да би њој то и одговарало, што он сматра поруком упућеном свим фриленсерима у Србији.




“Састанак је протекао у размирицама, разноразним нападима на састанку”, рекао је Погачар на почетку обраћања новинарима, након завршеног састанка у Влади Србије.

Објаснио је да је предлог Владе да се у априлу донесу измене закона где би нормиране трошкове повећали са 20 на 43 одсто, отписали камату и омогућили репрограм дуга са најдужим роком од 10 година.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“То је минорно умањење. Ништа не би отписало.

Што је катастрофа и апсолутно неприхватљиво”, поручио је Погачар и додао да људи једноставно немају тај новац, као и да обавезе које се тичу доприноса нису ни у складу са Законом.

Позвао је све људе “да почну заједно једну борбу за правденије друштво”:

“Друштво где држава неће да нас третира као криминалце, где неће да нам отима хлеб из уста, што овим предлогом они управо покушавају.”




Износи о којима се ради, како је рекао, су незамисливо велики и објаснио да неко ко је зарађивао 300 евра месечно сада треба да плати око 7.000 евра.

Прочитајте још:  Синиша Мали тужио Универзитет због поништења докторског звања

Позвао је све људе који раде као фриленсери да јавно, на својим фејсбук и твитер профилима пишу о томе да ли им је решење које држава нуди прихватљиво.

На питање који су следећи кораци Удружења, одговорио је да ће највероватније прво ићи свуда по Србији да се окупљају појединачно по градовима и огранизују, не само по овом, већ и другим основама.

“Нисмо само ми у проблему, ту су и мали привредници, поштари, лекари…”, рекао је он и поручио:

“У наредном периоду очекујте доста дешавања и на улицама и не само на улицама.

То је оно што вам ја обећавам сигурно. Постараћу се да запамте 2021. годину.”




Поновио је да је Удружење тражило да са наплатом порезна почне од дана објављивања Пореске управе, 14.10.2020. И да се наплаћује само порез који би са нормираним трошковима износио 16 одсто до доношења нових закона.

Нагласио је да је на састанку изнео пример Босне и Херцеговине, где је порез још нижи и износи 14 одсто.

“На то је Синиша Мали поновио изјаву са претходног састанка ‘Слободно можете да идете и у друге земље, слободно можете да се селите’.

Ана Брнабић је лично мени рекла да би волела да ја не живим у овој земљи и саркастично додала да би то био ‘не знам какав губитак за ову земљу’”, рекао је Погачар и закључио:

“Мислим да је то порука свим фриленсерима у овој земљи, не само мени. Да они виде нас као као криминалце, као проблем, који би да заташкају, а не да га реше на начин који је прихватљив и за њих и за нас.

Прочитајте још:  Ово је нова влада: Све неспособнији од неспособнијег!




Професор страних језика: Вероватно ћу отићи из земље

Фриленсер Бобан Умљеновић, професор енглеског и француског, каже за Нова.рс да се надао другачијем исходу. Разлог томе је што сматра да су и премијерка и сви остали свесни да је начин на који су кренули на фриленсере и мале привреднике – “ђоном” – врло проблематичан.

“Постоји пуно рупа где људи могу да туже Пореску управу. Закон, на пример предвиђа да држава пошаље прво опомене људима који не плаћају порез, а нама су само стигла решења”, објашњава Умљеновић и додаје да он планира тужбу.

Овај професор два страна језика један је од фриленсера који су добили решења да плате порез уназад, а како каже, сам се пре тога три пута распитивао у Пореској управи где му је речено да не треба да плаћа.

“Не видим зашто не желе да реше проблем дела људи који живе у Србији кад су то већ у могућности. Овако изгледа да нису уопште ни имали намеру да било шта решавају, да је ово све била фарса”, сматра.

Kаже како је њему лично послата порука да оде из земље.

“Ако је Синиша Мали већ на првом састанку рекао да га није брига да ли ће људи отићи из земље и онда је премијерка то сада поновила, можда ни нас не би требало да буде брига за ову државу. Ићи ћемо тамо где смо добродошли, где можемо добро да се осећамо – да знамо да смо у правној држави и да почнемо живот ван ове ‘зоне сумрака’”, закључује.

Прочитајте још:  Врање од Рудине до Палестине: Не престаје раскопавање

[table id=1 /]



Нова.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

3 утиска на “После Синише Малог и Ана Брнабић поручила десетинама хиљада фриленсера: “Иселите се из Србије” – ВИДЕО

  1. Усташко унуче и мали велики лопов нису наметнути Србији у интересу грађана које пљачкају, него да служе банкстерима да растерете Србију људи: вакцинама, болестима, задуживањем, белом кугом, тровањем … па да је распродају и препусте другом народу а приде се реше и сведока својих криминалних радњи … алиииииииии иду дани биће промена у Свету а и Србији, ничија није до зоре, неће ни њихова

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *