Kо су тужиоци блиски Загорки Доловац, али и Вељи Невољи и његовом клану?

2

Загорка Доловац (FOTO: Media centar)

У петак у 16.32, интернет портал режимских “Вечерњих новости” објавио је изјаву Републичке јавне тужитељке Загорке Доловац која је устврдила да је хапшење Веље Невоље снажан одговор криминалним групама и да свима мора бити кристално јасно да “криминал, криминалци и криминалне групе немају места у нашој држави и друштву”. Међутим, изгледа да криминалци и криминалне групе имају места за кафанским столом најближих сарадника Загорке Доловац.

Исти, режимски портал само сат времена касније објавио је да су приликом лишавања слободе Милоша Ђукановића, познатијег у Панчеву као Мали Ђука, у ресторану “Ветрењача” са њим за столом седели и Томо Зорић, секретар Државног већа тужилаца (ДВТ) и Милица Љубичић, заменица Другог основног јавног тужиоца.

Ђукановић је непосредно пред хапшење дао Зорићу коверту са новцем. Наводно за закуп стана, који један од фудбалера клуба у коме Ђукановић има главну реч рентира од мајке Томе Зорића. Може ли Зорић да јавно покаже тај уговор о закупу, преко које агенције за некретнине је склопљен, плаћа ли се порез?




Томо Зорић је, иначе, дугогодишњи блиски сарадник Загорке Доловац, и она је најзаслужнија што је Зорић већ два мандата секретар ДВТ, а Загорка се бори и за његов трећи мандат.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Присутна за поменутим столом, Милица Љубичић је, такође, особа од поверења Загорке Доловац што се види из чињенице да је иста била портпарол Републичког јавног тужиоца до момента док није изабрана за заменика јавног тужиоца у Другом основном јавном тужилаштву.

Осим наведених са људима Веље Невоље је виђан и Борис Павловић, јавни тужилац Трећег основног јавног тужиластва у Београду, који је према нашим изворима у истом ресторану неколико пута виђан са Милошем Ђукановићем.

Прочитајте још:  Нови Београд врви од полиције, пуцњава и акција хапшења

Kако Павловић има државно обезбеђење, интересантно је да ли су лица која обезбеђују Павловића сачинила службену белешку о његовим виђањима са лицима из криминалне средине, што им је била обавеза.

Борис Павловић је, такође, један од људи блиских Загорки Доловац. Kао што је наш портал писао приликом избора за чланове Државног већа тужилаца, за њега су лобирали како Загорка Доловац тако и државни секретар министарства правде Раша Илић, који је након открића ове афере поднео оставку.

Још један од тужилаца блиских Загорки Доловац, а за кога би се могло закључити да је помогао Вељку Беливуку је јавни тужилац Првог основног тужилаштва Љубивоје Ђорђевић, који је као што смо писали у организацији Доловац добио заједно са супругом вакцину преко реда.




Опште позната чињеница је да је Беливук за наношење тешких телесних повреда, и то на изузетно бруталан начин, добијао на основу споразума са тим истим Првим основним јавним тужилаштвом изузетно благе казне. То није могло да се догоди без умешаности Љубе Ђорђевића.

Приликом напада на припадника обезбеђења Милоша Вазуре из ФK Партизан за који је Беливук осуђен на годину дана кућног затвора без наногице, добро упућени извори кажу да су још једном лицу биле нанете још теже и опасније повреде, и да је то постојало на снимку, али да је снимак тужилаштво склонило јер се на њему видело да повреде наноси и сада покојни Александар Станковић, кум тадашње државне секретарке и функционерке Српске напредне странке (СНС) Дијане Хркаловић.

Занимљиве су и испреплетане везе Беливука и Вучићевих тужилаца, као што је занимљиво како и зашто су преко ноћи Беливук и његова екипа изгубили подршку и заштиту режима, који их је и створио.

Прочитајте још:  Шиптарски терористи траже ковид аусвајз и за манастир

[table id=1 /]



Direktno.rs

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Kо су тужиоци блиски Загорки Доловац, али и Вељи Невољи и његовом клану?

  1. Уобичајена веза-сплетка удбе, криминалаца, тужибаба и “часних судија” која има дубоке корене из 45.
    Бесмислено насиље, лажи, криминал, преваре, отимачина приватне, друштвене и државне имовине са нагласком на СВЕ ВЕЋУ ГРАБЕЖЉИВОСТ И АЛАВОСТ… и остала сабрана јуначка дела

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *